Ook de Herdertjestocht gaat dit jaar digitaal

Algemeen

VORDEN - De Herdertjestocht in Vorden is inmiddels een traditie. Die gaat dit jaar gewoon door, maar wel anders vanwege corona: de Herdertjestocht wordt digitaal.

De Herdertjestocht is een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door de gezamenlijke kerken in Vorden. Langs de route met ruim 1000 lichtjes bekijken ieder jaar ruim 500 bezoekers scènes rond het kerstverhaal. Omdat zo'n massale bijeenkomst dit jaar niet kan en mag is er (coronaproof) een heuse filmserie gemaakt. In elke aflevering komt een scène rond het kerstverhaal aan bod. Met ingang van de Advent wordt er iedere zondag een aflevering online gezet. De eerste dus op zondag 29 november, en de laatste op kerstavond 24 december.
De films zijn te zien via de faceboekpagina van Herdertjestocht Vorden. Wie zich aanmeldt met een mail aan herdertjestochtvorden@gmail.com krijgt elke week automatisch de link toegestuurd. En voor wie niet tot de Advent kan wachten…. Er is nu al een heel spannende trailer te zien op YouTube. Gewoon even intikken: Herdertjestocht Vorden.

Kinderen
Ook kinderen worden actief bij de Herdertjestocht betrokken. Zij kunnen thuis bijvoorbeeld een kerststal knutselen of een kersttekening maken. De kinderen kunnen een foto van het resultaat (met naam en adres) mailen aan de organisatie. Zie het e-mailadres hiervoor. De foto wordt op de faceboekpagina geplaatst én de kinderen krijgen een leuke kerstattentie thuisbezorgd. Let op: de uiterste datum om in te sturen is vrijdag 18 december.
De organisatie hoopt met deze digitale variant van de Herdertjestocht een passend alternatief te bieden. En voor volgend jaar staan de ruim honderd vrijwilligers al klaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant