Wie wordt de ‘Vordenkenner van 2021?’
<p>Een van de nostalgische foto&#39;s uit het uitgebreide fotoarchief van Oud Vorden. Foto: Oud Vorden&nbsp;</p>

Een van de nostalgische foto's uit het uitgebreide fotoarchief van Oud Vorden. Foto: Oud Vorden 

Wie wordt de ‘Vordenkenner van 2021?’

VORDEN - “Wie wordt de Vordenkenner van 2021?”. Die vraag stelt Oudheidkundige Vereniging Oud Vorden aan haar leden maar ook aan alle Vordenaren die geen lid zijn van de oudheidkundige vereniging.

Door Jan Hendriksen

Normaal gesproken organiseert Oud Vorden aan het begin van het jaar een zogenaamde ‘Niejaorsvesite’ waarvoor alle leden worden uitgenodigd om elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar. Tijdens deze traditionele ‘Niejaorsvesite’ wordt er door de Fotocommissie van Oud Vorden voor de pauze een lezing gehouden en na de pauze wordt de kennis van de aanwezigen getest door middel van een fotoquiz. Door de huidige coronamaatregelen is dat allemaal niet mogelijk. Maar het bestuur van Oud Vorden heeft dat opgelost door de fotoquiz in digitale vorm te laten plaatsvinden. “Omdat we dit jaar in samenwerking met Albert Heijn Grotenhuys zo’n succesvolle actie hebben gehad met het boek ‘Vriendelijk Vorden’ stelt het bestuur van Oud Vorden deze fotoquiz ook graag open voor niet-leden en zijn we erg benieuwd naar de kennis van ons prachtige en historische dorp bij onze dorpsgenoten, die niet lid zijn van Oud Vorden”, zo verklaart de initiatiefnemer van de digitale fotoquiz Rinus Ilbrink van de Fotocommissie.

Ilbrink heeft samen met zijn andere commissieleden in totaal 25 foto’s geselecteerd over Vordens heden en verleden en bij elke foto één of twee vragen geformuleerd. Rinus Ilbrink: “Men kan die foto’s stuk voor stuk bekijken en dan de antwoorden op het computerscherm invullen. Vervolgens dient men de naam en adres op te geven en de antwoorden komen dankzij de webmasters Bert Vrieler en Wim Ruiterkamp bij de samenstellers terecht.” De Fotocommissieleden zullen de antwoorden beoordelen en een winnaar aanwijzen. Of er een grote prijs aan de quiz verbonden is? “In elk geval wordt de winnaar tot ‘Vordenkenner 2021’ uitgeroepen”, zo verklaart Ilbrink.

De sluitingsdatum voor deelname is 12 februari. Via onderstaande hyperlink kan men aan de quiz deelnemen: survio.com/survey/d/M7U2R6P9E3G7N9C9H. Het invullen van deze quiz gaat het beste op een computer of laptop. Bij gebruik van een tablet, I-pad of mobiele telefoon kan de lay-out iets afwijken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden