Hamove hoopt op wegraces in september
<p>Beeld van de wegraces op de Varsselring in 2019. Archieffoto: Luuk Stam</p>

Beeld van de wegraces op de Varsselring in 2019. Archieffoto: Luuk Stam

Hamove hoopt op wegraces in september

Raceweekend in Hengelo verplaatst naar eerste weekend van september

Door Luuk Stam

HENGELO – Als de wegraces in Hengelo dit jaar plaatsvinden, dan zal dit tegen het eind van de zomer gebeuren. De organiserende Hengelose auto- en motorvereniging (Hamove) heeft het raceweekend op de Varsselring gepland op 4 en 5 september. “Wij hopen tegen die tijd meer vrijheid te hebben om een dergelijk evenement goed neer te kunnen zetten”, laat voorzitter Fred Versteege op de Hamove-website namens het bestuur weten.

Traditioneel komen de coureurs, teams en toeschouwers al vroeg in het seizoen naar Hengelo. Dit jaar zou dat op 1 en 2 mei gebeuren. Dat weekend komt voor de organisatie echter te vroeg om een coronaproof evenement tot stand te kunnen brengen, zo laat de Hamove nu weten. “We zien vanuit de opgelegde beperkingen geen mogelijkheden om de races in het eerste weekend van mei op ons circuit te organiseren”, aldus Versteege.

In 2019 vormden de races op de Varsselring de opening van de strijd in het International Road Racing Championship (IRRC). In de koningsklasse – het IRRC Superbike – ging de Brit Davey Todd er toen in beide races met de overwinning vandoor. Vorig jaar konden de races vanwege de corona-uitbraak en de bijbehorende maatregelen geen doorgang vinden. Ook op andere Europese stratencircuits bleef het stil. Het gehele IRRC-seizoen werd in 2020 afgelast.

Update 2021 IRRC kalender: 2-3-4 juli: Imatra (FIN), 23-24-25 juli: Chimay (BEL), 14-15 augustus: Horice (CZE), 4-5 september: Hengelo (NED), 18-19 september: Frohburg (GER).


www.hamove.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden