Je geld investeren, zo doe je dat

Je geld investeren, zo doe je dat

Heb je flink wat geld op de bank staan en wil je er meer geld mee maken? Met deze 4 tips investeer je jouw geld op de manier die bij je past.
 

1. Los je hypotheek af

Elke maand leven zonder hypotheeklasten is een fijn vooruitzicht. Daarom is het verstandig om te investeren in je eigen koopwoning. Als je al een hypotheek hebt, kun je deze proberen af te lossen. Daardoor word je helemaal eigenaar van het huis. De eventuele waardestijging in de toekomst komt jou dan ook toe.
 

2. Investeer in vastgoed

Wil je verder kijken dan alleen je eigen woning? Dan kun je ook gaan investeren in ander vastgoed. Koop bijvoorbeeld een huis en verhuur het vervolgens. Huurinkomsten zijn namelijk onbelast, dus dat kan behoorlijk aantikken. Uiteraard komen er ook kosten en belastingen kijken bij een vastgoedinvestering, dus zet vooral de plussen en minnen goed op een rij.

Veel van de bekende vastgoedtycoons zijn begonnen met een enkele woning, dus waarom zou jij dat niet kunnen? Voor je het weet speel je Monopoly Vorden in het echt!
 

3. Misschien is beleggen iets voor jou

Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt beleggen. Zoek daarom naar de manier die het beste aansluit bij jouw karakter en financiële positie. Beginnen met beleggen betekent meestal rustig aan opbouwen. Leer de financiële markten op je gemak kennen, begin met niet al te hoge bedragen en ervaar hoe het is als de koersen stijgen en dalen. Door kennis maak je betere keuzes.

Je kunt zelf gaan beleggen, door je aankopen goed te spreiden en vooral voor de lange termijn te gaan. Maar je kunt het ook uitbesteden aan iemand die er elke dag mee bezig is. In een persoonlijk gesprek geef je jouw doel aan en spreek je af volgens welk beleggingsprofiel je geld wordt belegd. Verder heb je er geen omkijken meer naar.
 

4. Doe mee in een startup

Je kunt er ook voor kiezen om geld te investeren in een veelbelovende startup. Daarbij zorg jij voor een deel van het kapitaal dat het jonge bedrijf nodig heeft om te kunnen groeien. In veel gevallen krijg je daar ook aandelen voor, maar minimaal een rentepercentage voor de lening die je verstrekt. Al blijft het natuurlijk risicovol: als het bedrijf failliet gaat, is je geld weg. Maar wordt de startup wél echt een ‘unicorn’, die een miljard waard wordt? Dan zijn jouw aandelen goud waard!

Beleggen kent risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.
 

Dit artikel wordt u aangeboden door ABN AMRO. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden