<p>Op het moment dat er weer veel mensen in de kerk aanwezig mogen zijn zal een speciale dienst gehouden worden waarin iedereen afscheid van ds. Brandenburg kan nemen. Foto: PR </p>

Op het moment dat er weer veel mensen in de kerk aanwezig mogen zijn zal een speciale dienst gehouden worden waarin iedereen afscheid van ds. Brandenburg kan nemen. Foto: PR

Ds. Brandenburg neemt afscheid

VORDEN - Ds. Freek Brandenburg van de Protestantse Gemeente Vorden is in de Eredienst van 14 februari 'losgemaakt' van de gemeente. De predikant heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en gaat met emeritaat. Een groot afscheid zal vanwege corona moeten wachten. Pas op het moment dat er weer veel mensen in de kerk aanwezig mogen zijn zal een speciale dienst worden gehouden waarin iedereen persoonlijk afscheid van de dominee kan nemen.

Het was de bedoeling om op zondag 14 februari als kerkgemeente in een feestelijke Eredienst afscheid van ds. Brandenburg te nemen. Er waren mooie plannen voor een dienst met muziek en de aanwezigheid van familie, vrienden en bekenden. Het zou een afscheid worden als gemeentepredikant: Freek Brandenburg stond eerst in Halle en later in Vorden.
Maar de Protestantse Gemeente Vorden werd helaas ingehaald door de werkelijkheid van de coronapandemie. Toch wilde de kerkenraad deze gebeurtenis niet ongemerkt voorbij laten gaan en in overleg met ds. Freek Brandenburg werd hij in de Eredienst op 14 februari ‘losgemaakt’ van de gemeente. Dat wil zeggen dat hij niet langer aan Protestantse Gemeente Vorden is verbonden.
De voorzitter van de kerkenraad bedankte ds. Brandenburg met een kort woord voor zijn inzet voor de gemeente. De dienst, waarbij in de kerk slechts een klein aantal mensen die een taak hadden aanwezig mocht zijn werd uitgezonden via de livestream van 'Kerkdienst gemist". Zo konden gemeenteleden en anderen deze feestelijke dienst, met veel zang en muziek toch meemaken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden