<p>Helaas geen tulpenverkoop door de Lionsclub Bronkhorst. Foto: PR</p>

Helaas geen tulpenverkoop door de Lionsclub Bronkhorst. Foto: PR

Geen tulpenactie van Lionsclub Bronckhorst

BRONCKHORST - De tulpencommissie van Lionsclub Bronckhorst heeft zich de afgelopen tijd, net als voorgaande jaren voorbereid op de jaarlijkse tulpenactie. Ieder jaar verkopen zij in de hele gemeente Bronckhorst huis aan huis en op sommige weekmarkten bossen tulpen voor het goede doel. In maart 2020 is de actie na één zaterdag afgebroken om de voor iedereen bekende reden. Deze keer zochten ze naar ideeën om ondanks de coronarichtlijnen wel zoveel mogelijk tulpen te verkopen en de tulpenactie zonder gevaar voor besmetting uit te voeren.

Allerlei mogelijkheden zijn onder de loep genomen, variërend van een bestelwebsite, telefonisch bestellen, tot ondernemers motiveren om flinke aantallen bossen te kopen voor klanten of werknemers. Er ontstond een ‘wat uitgekleed plan’: beperken tot de laatste twee dagen voor Pasen. Aan die vraag kon de vaste leverancier helaas niet voldoen en er werd nog een alternatief gevonden voor een week eerder. En toen kwam de volgende barrière waar de Lionsleden niet op gerekend hadden.
Na het melden van het Lions-initiatief bij de gemeente Bronckhorst belde de veiligheidsregio/TBZ van de gemeente. De gemeente Bronckhorst gaf het dringende advies om nu en de komende periode geen acties te ondernemen waarbij er bewegingen en ontmoetingen plaatsvinden. Net als alle andere verenigingen die verkoopacties van deur tot deur doen, moet de club pas op de plaats doen.
In overleg met het bestuur is besloten om zich aan het dringende advies te houden. Geen tulpen dit jaar dus. Heel vervelend voor de trouwe fans, maar gezond blijven is belangrijker.

De club beraadt zich over andere acties of acties later in het jaar. Wellicht gladiolen, rozen, tulpenbollen? Ze blijven creatief om hun goede doelen te blijven steunen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden