Pexels

Waarom wit zo mooi is

Witte velden, bevroren sloten. IJspegels en een stralende zon. Wat hebben we verlangd naar zo’n mooie winter en wat is het genieten. Wandelen, schaatsen, sleeën of toekijken hoe kinderen sneeuwpoppen maken. De winter op zijn mooist. Hoe prachtig de andere seizoenen ook zijn, prachtig is het wit van de sneeuw. Dat laagje wat nog prachtige ongeschonden glinstert in het zonlicht. Wat is het toch dat wit zo’n grote aantrekkingskracht heeft? 

De kleuren van de natuur

Elk seizoen laat de natuur ons steeds weer zien hoe mooi zij eigenlijk is. Ze geeft rust en energie. Zomer en winter, dag en nacht. Perfect in evenwicht als je haar haar gang maar laat gaan. De kleuren trekken ons naar buiten. Het ontluikende groen in de lente en wat denk je van de kleuren van zand en zee, van planten en bomen, maar ook van de zon. Toch heeft wit iets magisch, net zoals het wit van de sneeuw in de winter. Wil je meer evenwicht, dan is het toepassen van deze kleur slim . In je woning bijvoorbeeld. 

Wit

De meningen verschillen of wit nu wel of geen kleur is. Hoe dan ook, wit raakt nooit uit de mode. Wit geeft inspiratie, het gevoel van nieuw en onbeschreven. Niet voor niets is de traditionele trouwjurk wit. Wit geeft je het gevoel altijd opnieuw te kunnen beginnen. Precies daarom is wit belangrijk voor je. Om je niet te veel af te leiden, je rust te geven en je ideeën op gang te laten komen. Daarnaast is wit perfect voor het combineren met welke kleur dan ook. Kiezen voor wit als basis geeft je veel mogelijkheden en ook de mogelijkheid om snel te wisselen.

Kiezen voor een witte basis

Welke trend je ook wil volgen, als je kiest voor een mooie rustige basis in huis, kun je met kleine veranderingen grootste wonderen verrichten. In die basis zijn je wanden en plafonds wit. Binnen dat wit is het wel verstandig na te denken of je voor koel wit gaat of romig wit met een warme ondertoon. Je wanden en plafonds laat je het liefst strak stucen door de stukadoor. Hierdoor krijg je een mooi egaal resultaat. En dat is belangrijk want niets leidt zo af dan scheuren of lelijke oneffenheden. Hiermee creëer je de basis voor elke woontrend. 

Kleur toevoegen

Met de witte wanden kun je met de rest van je interieur nu alle kanten op. Niet alleen kun je met wit een prachtige wintersfeer in huis halen, ook kun je met een grote bos tulpen je huis direct lenteachtig laten aanvoelen. Kies je voor mooie accenten in mat zwart, krijg je een strak en toch nostalgische look. Met kleur haal je de zomer in huis. 

Wintersfeer

Wit laat zich overigens ook heel goed combineren in verschillende kleuren wit. Denk aan grote wollige witte kussens of een zacht hoogpolig roomwit vloerkleed. Met zachte materialen benadruk je de mooie wittinten terwijl het toch heerlijk warm aandoet. Door lampen en kaarsen voeg je zacht geel licht toe. Kies voor glazen potten met waxinelichtjes, in combinatie met het wit in je huis zal het zachte licht overal weerkaatsen met een prachtig romantisch winter sfeertje als resultaat.

Dit artikel wordt u aangeboden door Wandgrimeurs. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden