<p>Het hoogtepunt van de middagactiviteiten tijdens Koningsdag 2017 in Vorden &nbsp;was wel de Living Statues door de kinderen. Hopelijk kan dat volgend jaar weer in Vorden. Foto: Achterhoekfoto.nl</p>

Het hoogtepunt van de middagactiviteiten tijdens Koningsdag 2017 in Vorden  was wel de Living Statues door de kinderen. Hopelijk kan dat volgend jaar weer in Vorden. Foto: Achterhoekfoto.nl

Ook dit jaar geen Koningsdag in Vorden

VORDEN - Vanwege de coronaverwachtingen voor de komende tijd zal het ook dit jaar niet mogelijk zijn op de Vordense manier Koningsdag te vieren. De Oranjevereniging zag zich genoodzaakt nu al dat besluit te nemen.

De voorspellingen zijn dat zeker tot 1 juni feesten op deze manier nog niet mogelijk is. "Het zal duidelijk zijn dat de Oranjevereniging dat heel erg jammer vindt. Het is al 123 jaar traditie en het voor de tweede keer moeten overslaan is een echte domper. Maar we zullen ons erbij neer moeten leggen", aldus de voorzitter van de Oranjevereniging Frank van Setten.
"Het bestuur heeft besloten ook dit jaar geen lidmaatschapsgeld in rekening brengen. Er wordt evenmin een jaarvergadering gehouden. Ook omdat dat niet mag, maar zonder Koningsdag hebben we toch niets te vertellen”, zegt Van Setten namens het bestuur.
Oranjevereniging Vorden wil wel zodra het kan een Vordense Dorpsquiz houden voor jong en oud. Frank van Setten: “Uiteraard zullen we dat tijdig laten weten zodat iedereen zich goed kan voorbereiden. Laten we hopen dat we weer gezond de zomer in kunnen gaan en dat dit echt de laatste keer is dat Koningsdag niet doorgaat.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden