<p>Impressie Bilders Folly, Baakse Beek Vorden. Fotobewerking: Harry Harsema</p>

Impressie Bilders Folly, Baakse Beek Vorden. Fotobewerking: Harry Harsema

KunstZondagVorden zit er nu niet in

VORDEN - Als gevolg van de coronamaatregelen heeft het bestuur van de stichting KunstInVorden helaas moeten besluiten de eerste KunstZondagVorden van dit jaar te annuleren. Die zou op 14 maart plaatsvinden. De kunstroute wordt viermaal per jaar georganiseerd, op de tweede zondag van elke derde maand. Gehoopt wordt dat de KZV van 14 juni wel door kan/mag gaan.

Gelukkig heeft Vorden zijn bewoners en bezoekers nog veel meer te bieden op het gebied van kunst, cultuur en natuur. En brengt de stichting graag de kunst in de openbare ruimte van Vorden onder de aandacht. Meer informatie over de beelden is te vinden op de website van de gemeente Bronckhorst: Kunstwacht Bronckhorst.
In juli 2019 werd het Bilderspad geopend. Deze wandeling voert langs plekken waar de 19de-eeuwse romantische landschapsschilder Johannes Warnardus Bilders zijn studies maakte. De destijds bekende kunstenaar bracht van 1868 tot 1879 de zomers door in Vorden. Hij maakte er volgens kenners zijn beste werk.

Informatiezuilen
De Vordense beeldend kunstenaar Floris Brasser werd door de Bilders Werkgroep gevraagd een aantal informatiezuilen te ontwerpen en te maken. Deze houten objecten staan nu op markante plekken langs de route. Door middel van QR-codes verwijzen ze naar de originele schilderijen en tekeningen die Bilders maakte op die plek of in de buurt ervan. De wandeling is bewegwijzerd, heeft een lengte van 16 kilometer en loopt van kasteel Vorden naar kasteel Hackfort.
Inmiddels is al bekend dat KunstInVorden een crowdfundingcampagne gestart is, via het platform VoordeKunst, om een bijzonder project langs deze wandelroute te realiseren: de Bilders Folly. Het geheel in hout uitgevoerde kunstwerk komt pal aan de beek, bij het bruggetje, het Komvonder. Dat is de plek waar het Bilderspad begint en eindigt.
De Bilders Folly is ook ontworpen door Floris Brasser. Maar het is niet alleen een kunstwerk: het is ook een plek om te gaan zitten en te genieten van de omgeving, om elkaar te ontmoeten. Natuurlijk wanneer dat allemaal weer kan.
De crowdfundingcampagne loopt tot 3 maart 2021. De mogelijkheid is dus nog open om bij te dragen aan de totstandkoming van dit bijzondere project in het dorp dat zo rijk is aan cultureel erfgoed, hedendaagse kunst en natuur. Bouw mee aan de Bilders Folly via onderstaande website.


bronckhorst.kunstwacht.nl
www.voordekunst.nl/projecten/11660

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden