<p>Bram en Anouk Sprey beginnen op landgoed De Wientjesvoort Hoeve Sprey, een woonlocatie voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Foto: Arjan Gotink</p>

Bram en Anouk Sprey beginnen op landgoed De Wientjesvoort Hoeve Sprey, een woonlocatie voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Foto: Arjan Gotink

Bouw Hoeve Sprey in Vorden vordert gestaag

Woonlocatie voor jongvolwassenen met een beperking in september open

VORDEN - De droom van Bram en Anouk Sprey uit Vorden wordt nu echt goed zichtbaar. Net buiten het centrum van Vorden, op Landgoed de Wientjesvoort, bouwen zij een nieuwe woonlocatie voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking: Hoeve Sprey. Hier komen acht appartementen gebouwd en een grote gezamenlijke ruimte onder één dak, een zorghoeve. De verwachting is dat in september de deuren van Hoeve Sprey open gaan.

Vier jaar geleden kwam Bram erachter dat hij een andere weg in wilde slaan in zijn carrière. Bram: “Tijdens mijn baan als manager bij het Leger des Heils ben ik na gaan denken over de vraag ‘wat wil ik nou echt?’. Ik kwam tot de conclusie dat ik in mijn werk graag meer buiten wil zijn en dat ik graag in contact ben met mensen met een beperking. Mijn ouders hebben een gezinshuis voor kinderen met een beperking, hierdoor ben ik er letterlijk mee opgegroeid. Na veel gesprekken met familie, vrienden en deskundigen heb ik, samen met mijn vrouw, de knoop doorgehakt: we gaan een plek creëren in de natuur voor mensen met een beperking.”

De schaapskudde
De zoektocht naar een geschikte locatie bracht Bram en Anouk bij Landgoed de Wientjesvoort in Vorden. Hier zijn ze sinds oktober 2020 bezig met de bouw van Hoeve Sprey: een kleinschalige zorghoeve waar mensen met een verstandelijke beperking zo zelfstandig als mogelijk kunnen wonen en werken. Bram: “Naast deze woonlocatie gaan we ook aan het werk bij een schaapskudde in de buurt, Schaapskudde De Belhamel. Doordat ik in mijn vrije tijd heel wat uurtjes bij de herder en zijn schapen doorbreng, zijn we op het idee gekomen om hier ook een dagbestedingsplek van te maken. Ik kan niet wachten om hier samen met de bewoners aan het werk te gaan.”

Kleine broer, grote zus
In dit avontuur waren Bram en Anouk op zoek naar een organisatie die soms mee wil denken en kijken. Bram: “Een organisatie waar we een beroep op kunnen doen als wij bijvoorbeeld een vraag hebben over ingewikkelde regelgeving en daarnaast ook toeziet op de kwaliteit en deskundigheid. Zo kwamen we uit bij zorgorganisatie Estinea en bedachten we samen een ‘kleine broer-grote zus-constructie’ waarin Estinea als grote zus mee kan denken met onze hoeve.”

Op 25 januari 2021 vond de digitale ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst plaats. Linda Jansman, regiomanager Estinea: “Het is fijn om zo’n mooi initiatief te steunen en mee te denken in de opstart van dit initiatief. Als organisatie is het voor ons is ook de eerste keer dat we zo’n samenwerking aan gaan. Het is leuk en het past niet in een hokje. Zie het als Noaberschap!”

Wonen op Hoeve Sprey? Er zijn nog een aantal plekken vrij. Neem dan contact op met Bram Sprey via info@hoevesprey.nl of 06 – 22 854 399.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden