Foto: PR

Ali B met Koorts naar Amphion op 17 september

Ali B is letterlijk een druk baasje. Hij runt samen met zijn vrouw een managementkantoor voor artiesten, treedt op als rapper en jurylid, is vorig jaar een soort zelfhulpwebsite begonnen, is met de regelmaat van de klok te zien in praatprogramma’s en vindt tussendoor ook de tijd om theatershows te schrijven. Op 17 september staat hij met Koorts in het Amphion Theater in Doetinchem.

Koorts

De titel van dit artikel zal in deze tijden weinig publiek opleveren, maar de term koorts slaat op het verhitte debat. Wie internet thuis heeft - en wie heeft dat niet tegenwoordig - kan al sinds jaar en dag zien hoe men in deze samenleving lijnrecht tegenover elkaar kan staan. Begin deze eeuw was het voornamelijk een discussie tussen links- en rechtsgeoriënteerde groepen, anno 2021 is het allemaal veel ingewikkelder. De discussie is uit de handen van politici gegleden en gaat over dingen als genderneutraliteit, corona, de manier waarop we het Sinterklaasfeest invullen, 5G-zendmasten en avondklokken. Links of rechts vormen geen vaste hokjes meer. Niet Geert Wilders of Mark Rutte, maar een dansschoolhouder of allerlei influencers vormen de kopstukken in het debat. Een interessante ontwikkeling, al gaat het Ali B vooral om de voortdurende aanwezigheid van dat debat, of dit nu over moslims of over stikstofproblematiek gaat.

Zwart-wit denken

Ali B gaat zelf allerminst een discussie uit de weg. Hij zal de eerste zijn om dat toe te geven. Maar met zijn boerenwijsheid overziet hij het gekakel vanuit een soort helikopterview. Zagen we hem begin deze eeuw nog op brutale wijze en al tutoyerend met Jan-Peter Balkenende in de verbale clinch gaan, nu beperkt hij zich hooguit tot een mini-relletje bij The Voice Of Holland. Met de jaren is Ali B iemand geworden die de nuance opzoekt en die niet direct zijn oordeel klaar heeft, maar de dingen in een groter perspectief plaatst en concludeert dat het allemaal niet zo simpel is. Er zitten vele tinten grijs tussen zwart en wit, veel meer dan vijftig.

Zelf verworven wijsheden

De eerste coronagolf van vorig jaar gooide voor Ali B weinig roet in het eten qua inkomsten, de meeste van zijn activiteiten konden doorgang vinden. Toch kreeg hij in deze periode het idee om een soort online consult te geven aan jongeren die het moeilijk hebben. Als een zelfhulpgoeroe biedt hij praatsessies aan via internet. Tegen betaling kunnen mensen hun verhaal doen en adviezen inwinnen, maar dan wel op de toon en manier die Ali B eigen is: vol zelf verworven wijsheden. Met deze insteek trekt Ali B ook de theaters in en staat hij in september in Amphion.

Dit artikel wordt u aangeboden door Pricewice B.V. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden