Pexels

Wat gaat er gebeuren in de wereld van private lease in 2021?

2020 is één van de vreemdste jaren ooit geweest. Door de pandemie hoefden we de auto natuurlijk nog amper te gebruiken, wat onder meer komt doordat veel mensen thuis moesten werkten. Dit zal ook zeker effect hebben op de wereld van private lease, wat ook in 2021 onverminderd populair zal blijven. De verwachting is zelfs dat een kwart van de particulieren bij de aankoop van een nieuwe auto zullen gaan kiezen voor private lease, wat mogelijk is via de site van debesteleasedeal.nl. Daarnaast staan er in 2021 ons nog meer trends te wachten op het gebied van private lease. Deze trends zullen trouwens ook zeker van invloed zijn op een flexibel shortlease contract

Meer auto’s, minder OV
Het is nog maar de vraag wanneer alle kantoren, winkels en bedrijfspanden weer open gaan, maar de kans is groot dat de werknemers dan zullen proberen om het openbaar vervoer zoveel mogelijk te mijden. Hierdoor zullen ze dus meer in de auto stappen, waardoor de druk op het verkeer zeker toe gaat nemen. De keuze voor de auto in plaats van het OV komt met name doordat dit een veiligere omgeving is met meer hygiëne. Voor de verkopers van auto’s is dit natuurlijk ideaal, want het zal betekenen dat ze naar alle waarschijnlijkheid meer voertuigen zullen verkopen dit jaar. Ook de leasemaatschappijen profiteren zonder twijfel van deze trend.

Meer vraag naar flexibele contracten
De vraag naar flexibele contracten neemt al een tijdje toe, wat in 2021 niet anders zal zijn. Dit komt ook zeker door het coronavirus, wat ons leven op het moment nog altijd domineert. Hierdoor leven helaas veel mensen in onzekerheid qua hun baan. De flexibiliteit van het private lease contract is voor deze personen echt een uitkomst. Als ze wel hun baan verliezen, wat natuurlijk niet de bedoeling is, dan kunnen ze wel eenvoudig hun leasecontract stopzetten en annuleren. Hierdoor zijn de contracten die je maandelijks kunt opzeggen ontzettend populair dit jaar, wat tegenwoordig ook al het geval is. Shortlease is hierdoor zeker een goede optie. Leasemaatschappijen proberen hier al steeds meer op in te spelen. 

Occasion markt aan kop
In 2020 is er al een record gezet met het aantal verkocht tweedehands auto’s, er werden namelijk meer dan 2 miljoen occasions verkocht. In 2021 is het zeer waarschijnlijk dat dit record opnieuw verbroken zal worden, met name als de situatie niet verandert. Bovendien is de kans hierdoor groot dat het ook steeds populairder zal worden om een occasion te private leasen. Op het moment is dit nog niet heel populair, maar het zou maar zo kunnen dat hier snel verandering in komt. Dit is met name het geval als het bekender wordt dat je een kort private lease contract en overnamebonus kunt overnemen. Dit zal dan zonder twijfel de voorkeur krijgen op het ondertekenen van een langlopend nieuw private leasecontract. 

Private lease haalt zakelijke lease in
Een auto van de zaak is inmiddels al zo goed als verleden tijd. Private lease groeit juist constant door. Er zal dan ook een moment komen waarin private lease de zakelijke lease gaat inhalen. Het zou maar zo kunnen dat dit in 2021 gaat gebeuren, al is dat natuurlijk nog niet helemaal duidelijk. Operational lease is dan dus minder populair dan private lease. Dit is voor werkgevers ook eenvoudig. Zij hoeven hierdoor niet meer een groot wagenpark te beheren of hier een gespecialiseerd bedrijf voor in te huren. Het zou bovendien maar zo kunnen dat de thuiswerkvergoeding die veel ondernemingen gaan geven aan hun werknemers voor een deel zal bestaan uit de privé kilometers.

Dit artikel wordt u aangeboden door debesteleasedeal.nl Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden