Foto: PR

Steeds meer bedrijven uit Oost-Nederland kiezen voor factoring

In de wereld van het ondernemen zijn al ruim een jaar grote verschillen op te merken. Voor de ene ondernemer zijn het fantastische tijden, zeker als je binnen de online branche actief bent. Voor de andere ondernemer zijn het schrille tijden. Telkens weer in afwachting van persconferenties of er al versoepeld gaat worden. En daarnaast ook steeds in afwachting van de werkwijze van de steunpakketten. De horeca en evenementenbranche hebben het (nog) steeds niet makkelijk wat dat betreft.

‘Het aantal offerte aanvragen is zeker het afgelopen jaar bij ons erg gestegen, ondernemers willen toch meer zekerheid hebben en daarnaast snel over het factuurbedrag beschikken. Ook bij ondernemers in het oosten van Nederland zien we een stijgende lijn’, aldus Dominique van Maanen (werkzaam bij o2 Factoring). ‘Het is fijn om te bedenken dat we met onze dienstverlening het verschil kunnen maken. Een snelle uitbetaling kan leiden tot een positieve cashflow, in tegenstelling tot het moeten wachten op de betalingstermijn.’


Betalingstermijn kan een bottleneck zijn
Betalingstermijnen duren gemiddeld 30 dagen in Nederland. Dat kan voor ondernemers een bottleneck zijn, zeker in onze huidige maatschappij. Vaak is er geen ruimte om af te zitten wachten tot de betalingstermijn is verstreken. En dan is het ook de vraag of je jouw betaling wel op tijd ontvangt. Dat is dan ook zeker het voordeel van factoring. Uiteraard staat er een percentage aan kosten tegenover, maar je ontvangt binnen 24 uur het factuurbedrag op jouw rekening.

Daarnaast neemt het desbetreffende factoringbedrijf ook het faillissementsrisico en debiteurenbeheer voor je uit handen. Dit levert een win-win situatie op, want je hoeft zelf niet langer de telefoon te pakken en houdt daarmee automatisch meer tijd over voor je bedrijfsvoering. Dat betekent meer tijd om te investeren in je bedrijf, minder zorgen en stress. Ook is het goed om te weten dat je bij factoring niet gelijk vastzit aan een abonnement. Je houdt zelf de keuze welke factuur je wel of niet gaat indienen.

Dit artikel wordt u aangeboden door o2factoring.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden