<p>Het Vordense bedrijf Barendsen Staaltechniek maakt per 1 april deel uit van de Doetinchemse Wopereis Groep. Foto: PR</p>

Het Vordense bedrijf Barendsen Staaltechniek maakt per 1 april deel uit van de Doetinchemse Wopereis Groep. Foto: PR

Wopereis neemt Barendsen Staaltechniek over

Vordens staalbedrijf komt in Doetinchemse handen

Door Luuk Stam

VORDEN – Het Vordense bedrijf Barendsen Staaltechniek maakt per 1 april deel uit van de Doetinchemse Wopereis Groep. De overname volgt op het onverwachte overlijden van directeur Henri Barendsen (55) in februari van dit jaar.

De bedrijfsactiviteiten zullen in eerste instantie onder de naam Barendsen Staaltechniek plaats blijven vinden op de huidige locatie aan de Netwerkweg in Vorden, waar het bedrijf in 2001 de intrek nam in een geheel nieuw pand. De bedoeling is dat het geheel in de toekomst zal verhuizen naar Doetinchem.

Uiteindelijk zal het Vordense bedrijf dan ook compleet integreren in de Wopereis Groep. “Met deze overname is de continuïteit gewaarborgd voor alle betrokkenen voor de lange termijn”, laten interim directeur Ursula Ebbers van Barendsen Staaltechniek en directeur Paul Stortelder van de Wopereis Groep in een gezamenlijke verklaring weten.

Het Vordense familiebedrijf Barendsen heeft een lange geschiedenis. Het bedrijf begon in 1802 als smederij. Steeds ging het over van vader op zoon. Henri Barendsen vormde de zesde generatie, hij nam de onderneming over van zijn vader Henk. Nog altijd houdt het bedrijf zich bezig met alles wat met staal te maken heeft.

Henri Barendsen was een geboren en getogen Vordenaar. Hij was nauw betrokken bij voetbalvereniging VV Vorden, zoals ook zijn vader dat was. Het familiebedrijf is al meer dan vijftig jaar als sponsor aan de club verbonden. Sinds 1996 pronkt de naam ‘Barendsen Staaltechniek’ als hoofdsponsor op de geel-zwarte shirts.

Daarnaast droeg Barendsen een flink steentje bij aan het opknappen en verbeteren van de accommodatie van de Vordense voetbalvereniging. Zo had hij een belangrijk aandeel in de realisatie van de tribune en de entreepoort. Henri Barendsen was getrouwd en vader van drie zoons, allen voetballers van VV Vorden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden