<p>Dit glooiende grasperceel aan de Schimmeldijk krijgt in de maanden mei en juni een geheel andere aanblik dankzij een buitenkunstproject. Foto: Jan Hendriksen</p>

Dit glooiende grasperceel aan de Schimmeldijk krijgt in de maanden mei en juni een geheel andere aanblik dankzij een buitenkunstproject. Foto: Jan Hendriksen

Buitenkunstproject Landscape Art Stories bij boerderij Garmel

VORDEN - Het is in de periode van 3 mei tot en met 3 juli en is gratis te bezoeken: het buitenkunstproject Landscape Art Stories van de kunstenaars Juul Bögemann en Yvonne Alting uit Noord-Holland. Te zien op het land en erf van boerderij Garmel van de familie Tjoonk aan de Schimmeldijk 2 in Vorden.

Beide kunstenaars realiseren werk speciaal voor deze plek. Ze zijn allebei aanwezig tijdens de opbouw van 1 tot en met 3 mei én op eerste pinksterdag (23 mei) van 11.00 tot 17.00 uur. Het werk van Juul Bögemann met de titel ‘Twee Stromen’ beslaat een groot oppervlak van het grasland aan de Schimmeldijk. De glooiing daarvan is medebepalend in de vormgeving van het project. Op deze plek plaatst Bögemann 200 keramische schalen die zij met de hand gevormd heeft en op hoge temperatuur gebakken. De schalen worden voor dit project op hoogte boven het gras geplaatst. Door te spelen met de positie van deze losse elementen ontstaat een totaalbeeld dat opvalt door eenvoud. Een beeld waardoor je in een oogopslag geboeid raakt. De beweging van het werk in het landschap is poëtisch en licht.

Schors
Het werk van Yvonne Alting is geplaatst in de groeirichting van de boom. Alting wordt al sinds lange tijd getroffen door de schoonheid van de boomschors, de tekening, de beweging van de lijnen en structuur. Voor Landscape Art Stories gaat Alting een groep bomen op het erf van de boerderij van Han en Lyke Tjoonk voorzien van nieuwe schorsdelen.
Alting experimenteert in haar kunst met allerlei materialen die zij naar eigen bevinding op zeer verschillende manieren combineert en bewerkt. Haar bijzondere combinaties zijn een vertaling van de natuur in een eigen gevoelige beeldtaal. Een taal die van veraf en van zeer dichtbij verrast.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden