<p>Trots presenteerde Damian Piekaar zaterdag zijn maquette van sportpark &#39;t Grote Veld van VV Vorden. Foto: Jan Hendriksen</p>

Trots presenteerde Damian Piekaar zaterdag zijn maquette van sportpark 't Grote Veld van VV Vorden. Foto: Jan Hendriksen

Damian Piekaar bouwt sportpark ‘t Grote Veld na

VORDEN - Tot in de kleinste details heeft hij sportpark 't Grote Veld van voetbalvereniging Vorden in de afgelopen maanden op schaal nagebouwd. Inclusief het nieuwe kunstgrasveld en natuurlijk clubgebouw De Ark. Maar ook het nieuwe pannaveld en het nog aan te leggen evenementenplein ontbreken niet op de prachtige groen gekleurde maquette van Vordenaar Damian Piekaar.

Door Jan Hendriksen

Afgelopen zaterdag presenteerde de 24-jarige Damian zijn 'kunstwerk' op sportpark 't Grote Veld waar tientallen vrijwilligers in de weer waren met onder meer de aanleg van de leunhekwerken en de ballenvangers rondom het nieuwe kunstgrasveld en het nieuwe evenementenplein. Ook Damian zelf stak zaterdag de handen flink uit de mouwen. Samen met voorzitter Marc van der Linden maakte hij de dugouts van het hoofdveld brandschoon. En als supporter van menig jeugdelftal legde Damian zaterdag tussen alle werkzaamheden door ook nog de onderlinge wedstrijden tussen de pupillen met zijn mobiele telefoon vast. "Die plaats ik dan op de Facebookpagina 'Je bent een Vordenaar als.......'", zegt hij trots.

Maquette
Trots is hij ook op de maquette die hij van sportpark 't Grote Veld heeft gemaakt. "Nadat ik vorig jaar augustus alle acht Vordense kastelen op schaal had nagebouwd ben ik direct met het sportpark begonnen." Op de woonboerderij Het Hofhuus aan de Hackfortselaan in Vorden, waar hij begeleid woont en werkt, heeft Damian zijn eigen appartement. Bijna dagelijks werkte hij de afgelopen maanden aan de maquette. Zo heeft Damian naast de drie voetbalvelden en de oefenhoek ook de tribune, het scorebord en de fietsenstalling van karton nagebouwd. En natuurlijk ontbreekt de bosrand rondom het sportpark niet. Die maakte hij van wol.
“Naast mijn dagelijkse werkzaamheden op en rond de woonboerderij wilde ik in de coronatijd wat te doen hebben", zegt Damian. Hij voetbalt zelf niet bij VV Vorden maar is sinds 2016 wel een veelvuldige en graag geziene gast op sportpark 't Grote Veld. Samen met zijn grote vriend, trommelaar Sidney Gout, die bekend staat als de supersupporter van de geelzwarte Vordense club.

Rustiger
"Maar ik ben ook een fanatieke supporter van VV Vorden hoor, ook al ben ik veel rustiger van karakter en maak ik niet zoveel lawaai als Sidney. Ik steun vooral de jeugdteams op zaterdag door hen vocaal en klappend aan te moedigen", zegt Damian bescheiden. Zijn maquette zal na de afronding van de herinrichting van sportpark 't Grote Veld een prominente en permanente plek krijgen. Het is de bedoeling dat de maquette onder een glasplaat wordt gelegd zodat hij niet beschadigt. Want dat zou doodzonde zijn van zo'n prachtig 'werkstuk'.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden