<p>Deelnemers tijdens de vorige vriendinnendag. Foto: PR</p>

Deelnemers tijdens de vorige vriendinnendag. Foto: PR

VV Vorden gaat achter de meiden aan

Met testtrainingen en op zaterdag 24 april Vriendinnendag

VORDEN - Het meidenvoetbal is de laatste jaren enorm populair geworden. Niet alleen landelijk, maar ook in Vorden, waar de teller bij de voetbalvereniging na nog geen tien jaar staat op 75 meiden en dames. Om die belangstelling verder te stimuleren organiseerde VV Vorden twee testtrainingen voor meiden van 10 t/m 16 jaar, waarvan de eerste al een groot succes was, en op zaterdag 24 april een Vriendinnendag.

Het aantal vrouwelijke leden van de voetbalclubs staat bij de KNVB nu al op 160.000, terwijl dit er in 2010 nog maar 105.000 waren. VV Vorden deed daar niet voor onder. Deze vereniging startte in 2012 voor het eerst met een ‘echt’ meidenteam en nu zijn dat er al drie. Toch is VV Vorden nog op zoek naar uitbreiding om zodoende ook voor het nieuwe seizoen in iedere leeftijdsklasse (MO15, MO17 en MO19) een meidenteam in te kunnen schrijven.
Vandaar de twee testtrainingen, waarvan afgelopen woensdag de eerste was. De opkomst was met maar liefst 28 nieuwsgierige meiden erg groot en de vereniging hoopt voor komende woensdag 21 april (van 19.00 tot 21.00 uur) wederom op een succes. Daarnaast wordt er op zaterdag 24 april een ‘Vriendinnendag’ georganiseerd waar meiden van 10 t/m 16 jaar op een leuke manier kennis kunnen maken met de voetbalsport bij VV Vorden.

Gezelligheid
Het plezier en de gezelligheid zijn hartstikke belangrijk, vinden Bente Oonk en Baike groot Wassink, beiden voetbalster bij VV Vorden. "Ik zit nu al twee jaar op voetballen en vanaf het eerste moment heb ik het erg naar mijn zin gehad", vertelt Bente. "We trainen altijd twee keer in de week op een doordeweekse avond en daarnaast hebben wij iedere zaterdag een wedstrijd (25 x per seizoen). In deze coronatijd mogen we alleen onderling wedstrijden spelen, dus spelen wij één à twee keer in de maand een wedstrijd tegen de jongens of een ander meidenteam", aldus Bente Oonk.
Samen met haar voetbalvriendin Baike Groot Wassink kan Bente zich 's zaterdags het meeste verheugen op de wedstrijd. ‘Dat is altijd het fijnste gevoel als je op zaterdagmorgen opstaat. Weten dat je die dag lekker een potje mag voetballen, elkaar gaat ontmoeten op het voetbalveld en gezellig in de kleedkamer, rondom het veld en in de kantine bij elkaar zijn", aldus Baike en Bente.
Aanmelden voor de vriendinnendag en/of trainingen kan via: meidenvoetbalvorden@gmail.com. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Annemieke Breukelaar, coördinator meidenvoetbal, 06-12982008.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden