<p>In 2019 bestond er een massale belangstelling voor de 4 mei herdenking op de Algemene Begraafplaats. Foto: PR</p>

In 2019 bestond er een massale belangstelling voor de 4 mei herdenking op de Algemene Begraafplaats. Foto: PR

Herdenking 4 mei Vorden te volgen via internet

VORDEN - Het 4 mei Comité Vorden heeft evenals het Nationaal Comité 4 en 5 mei besloten om de plaatselijke herdenking evenals de nationale herdenking op 4 mei wederom aan te passen. Het Vordense comité had gehoopt dat de herdenking dit jaar weer gewoon samen kon plaatsvinden, maar de coronaregels verhinderen dat.

Door Jan Hendriksen

Om Vordenaren toch de gelegenheid te geven om ‘samen’ te herdenken zorgt het 4 mei Comité voor een alternatief. Op dinsdagavond 4 mei zal vanaf 19.45 uur namelijk een online herdenking plaatsvinden via de website van de Protestantse Gemeente Vorden onder de titel ‘Thuis meevieren-Diensten’. Voor deze herdenking worden op 4 mei in de loop van de dag opnamen gemaakt op de Algemene Begraafplaats. Daarbij zijn de coronamaatregelen van de overheid en het maatschappelijk sentiment leidend.
Groepen bijeenbrengen is momenteel niet of beperkt toegestaan. Het Nationaal Comité heeft daarom alle organisaties in het land - in overleg met de gemeente - concreet verzocht na te denken over programma’s zonder publiek of met een beperkt aantal genodigden, conform de richtlijnen van de Rijksoverheid en de gemeenten. Zo wordt er in Vorden op dinsdag 4 mei in klein comité een stille tocht gehouden vanaf de poort van de Algemene Begraafplaats naar de graven van de geallieerden met aansluitend twee minuten stilte. Daarna blaast trompettist Dick Boerstoel de Last Post.

Kransen
Vervolgens worden er kransen gelegd. Namens de Vordense gemeenschap door burgemeester Marianne Besselink en voorzitter Chris Voerman van het 4 mei Comité Vorden en door jeugdburgemeester Anne Letink van de gemeente Bronckhorst en Carin Fransen. Jeugdburgemeester Anne leest een gedicht voor en het Britse volkslied wordt gezongen onder begeleiding van Dick Boerstoel. De bloemen worden verdeeld over de graven door de leden van het comité. Ter afsluiting wordt het Wilhelmus gezongen.
Deze plechtigheid is op 4 mei vanaf 19.45 uur te volgen via onderstaande website.


www.pgvorden.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden