<p>De organisatie kon maar liefst 35 ge&iuml;nteresseerde en enthousiaste meiden verwelkomen. Foto: Johan Bolink &nbsp;</p>

De organisatie kon maar liefst 35 geïnteresseerde en enthousiaste meiden verwelkomen. Foto: Johan Bolink  

Succesvolle ‘Vriendinnendag’ bij v.v. Vorden

VORDEN - Het was afgelopen zaterdag om 13.30 uur in dubbel opzicht een mooi en bijzonder moment, toen de ‘Vriendinnendag’ werd aangekondigd door Marc van der Linden, voorzitter van v.v. Vorden en Annemieke Willemsen, meidencoördinator van de TJC.

Allereerst kon Annemieke namens de organisatie maar liefst 35 geïnteresseerde en enthousiaste meiden verwelkomen, die er samen met de 15 aanwezige speelsters van de MO17 en MO19 voor zorgden dat maar liefst een groep van 50 meiden een prachtige middag voorgeschoteld kregen. Daarnaast kreeg Marc de gelegenheid om het eerste evenement op het nieuwe en bijna in zijn geheel opgeleverde ‘Kunstgrasveld’ aan te kondigen en vandaar dat deze ‘Vriendinnen-dag’ officieus als opening van de vernieuwde velden werd gevierd.

De voetbalvereniging Vorden heeft al ruim 25 jaar meisjes en meiden als lid bij de jeugdafdeling, maar sinds 2012 is zij daadwerkelijk met meidenteams gaan spelen. Anno 2021 staat er een damesteam (VR1) en een MO19-1 en een MO17-1 officieel ingeschreven bij de KNVB en speler er nog zo’n 20 á 25 meisjes in gemengde teams vanaf de JO8 t/m de JO13.

De meidenafdeling binnen de TJC heeft echter besloten om extra aandacht te besteden aan het meidenvoetbal en drie wervingsacties uit te zetten, om zodoende volgend seizoen bij de jeugd te komen tot drie volwaardige meidenteams oftewel 1 team per leeftijdsklasse. De beide proeftrainingen tijdens de laatste twee woensdagen waren al succesvol te noemen met gemiddeld zo’n 25 deelneemsters, maar afgelopen zaterdag was het helemaal top met maar liefst 35 deelneemsters.

De middag werd verzorgd door Han Piels van Z-Sports en hij werd begeleid door drie speelsters van Dames 1 (VR1), waarbij de 50 voetbalsters in een kleine 2 uur tijd vier fraaie oefeningen uit moesten voeren. Zoals het bij een echte wedstrijd ook gaat, werd de middag echter gestart met een goede warming-up en onder leiding van de enthousiaste Merel Wesselink kwamen de ‘voetjes goed van de vloer’ en waren de meiden fit genoeg om te starten met het voetballen. Het nieuwe kunstgrasveld werd op een prima wijze gebruikt en met veel inzet en enthousiasme werd er bij alle vier onderdelen fanatiek en goed gevoetbald.

Na afloop waren er reeds 7 meiden die zich hebben opgegeven voor het nieuwe seizoen en heb jij ook interesse dan is het natuurlijk nog steeds mogelijk om je aan te melden bij Annemieke Willemsen (jeugd@vvvorden.nl) of via de website van de voetbalvereniging (www.vv-vorden.nl).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden