<p>Bij de herdenking in 2019 was het druk op de Algemene Begraafplaats. Foto: PR</p>

Bij de herdenking in 2019 was het druk op de Algemene Begraafplaats. Foto: PR

Oproep tot vlaggen 4 mei Comité aan Vorden

Vlaggen halfstok vanaf 17.30 uur

VORDEN - Het 4 mei Comité Vorden heeft net als het Nationaal Comité 4 en 5 mei moeten besluiten om de plaatselijke herdenking evenals de nationale herdenking op 4 mei in aangepaste vorm te laten plaatsvinden. De coronaregels nopen daartoe. Wel hoopt het comité dat Vorden de verbondenheid wil tonen door vanaf half zes de vlaggen halfstok te hangen.

Op dinsdagavond 4 mei zal vanaf 19.45 uur namelijk een online herdenking plaatsvinden via de website van de Protestantse Gemeente Vorden onder de titel ‘Thuis meevieren-Diensten’. Voor deze herdenking worden op 4 mei in de loop van de dag opnamen gemaakt op de Algemene Begraafplaats.

In klein comité wordt een stille tocht gehouden vanaf de poort van de Algemene Begraafplaats naar de graven van de geallieerden met aansluitend twee minuten stilte. Daarna blaast trompettist Dick Boerstoel de Last Post.
Vervolgens worden er kransen gelegd. Jeugdburgemeester Anne Letink leest een gedicht voor en het Britse volkslied wordt gezongen onder begeleiding van Dick Boerstoel. De bloemen worden verdeeld over de graven door de leden van het comité. Ter afsluiting wordt het Wilhelmus gezongen.
Deze plechtigheid is op 4 mei vanaf 19.45 uur te volgen via onderstaande website.


www.pgvorden.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden