<p>Bian en Schmitz willen strijden om de punten. Foto: Henk Teerink</p>

Bian en Schmitz willen strijden om de punten. Foto: Henk Teerink

Wegraces Hengelo eerste weekend september

HENGELO/REGIO - De 2021 editie van de International Roadraces op het Varsselring circuit in Hengelo Gld. werd niet in mei verreden zoals in de eerste kalender was vermeld. De races hebben een nieuwe datum en dat is het eerste weekend van september. Dit nieuws heeft de organiserende vereniging de HAMOVE al vroeg in het jaar bekend gemaakt. Voor degene die het nog niet wisten is dit goed nieuws.

Het Varsselring circuit in Hengelo Gld. is traditiegetrouw begin mei het decor van de jaarlijkse wegraces. Vanwege de beperkende maatregelen rondom het coronavirus heeft de organisatie, de HAMOVE, doen besluiten het evenement dat gepland stond in het eerste weekend van 1 en 2 mei uit te stellen.

Ondanks dat het lastig was om een vervangende datum te vinden is de HAMOVE er in geslaagd een nieuwe datum te bemachtigen die zowel in de IRRC als ook de Benelux Trophy kalender past, namelijk 4 en 5 september. Dit alles kan doorgang vinden als het aantal besmettingen is te verwaarlozen tegen die tijd. De Hamove wil de races organiseren in september omdat de rijders al meer dan een jaar niet hebben kunnen deelnemen aan races. Nog niet alle klassen die aan de start verschijnen zijn bekend, maar die informatie komt in de loop van de weken naar buiten. In ieder geval zal het International Road Racing Championship wel aan de start verschijnen evenals het Benelux kampioenschap. Over het bijprogramma wordt nog nagedacht. Het is de verwachting dat men niet teveel hooi op de vork neemt en dat ze vanaf volgend seizoen weer als vanouds kunnen organiseren met alles erop en eraan. De eerste race die op het programma staat, is op het Finse circuit van Imatra.

Menig team en rijder is al met de voorbereidingen bezig als het seizoen mocht beginnen. Zo hebben een aantal leden kunnen trainen op het TT Circuit Assen een aantal weken geleden. Het Performance Racing uit Hengelo Gld. was donderdag 22 april aanwezig op het Belgische circuit van Zolder. Daar kwamen Jorn Hamberg, Ilja Caljouw en Virgil Amber Bloemhard in actie voor hun eerste meters van dit seizoen.

Update 2021 IRRC kalender:
02-03-04 juli: Imatra (FIN), 23-24-25 juli: Chimay (BEL), 14-15 augustus: Horice (CZE), 04-05 september: Hengelo (NED), 18-19 september: Frohburg (GER).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden