<p>Veel deelnemers op de zaterdag van de Roll-Over Bronckhorst. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen</p>

Veel deelnemers op de zaterdag van de Roll-Over Bronckhorst. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Roll-Over Bronckhorst in 2021 naar één dag in september

BRONCKHORST/VORDEN - De Zonnebloem Regio IJsselstreek organiseert dit jaar de 16de Roll-Over Bronckhorst. Door de coronamaatregelen lukt dit niet zoals gebruikelijk in de maand mei. Daarom heeft de organisatie gekozen om dit jaar de Roll-Over Bronckhorst te verplaatsen naar september. De verwachting is dat er dan weer voldoende mogelijkheden zijn om een activiteit van zo’n omvang in de buitenlucht te kunnen organiseren. Tegen die tijd is ook iedereen die dat wil gevaccineerd.

Zoals de meeste mensen in Zutphen, Bronckhorst, Lochem en omgeving wel weten is de Roll-Over Bronckhorst een wandelfestijn voor mensen met een lichamelijke beperking die voor grotere wandelafstanden (zes kilometer) in een rolstoel zitten. Op de zaterdag is de deelname vaak meer dan 120 rolstoeldeelnemers met nog meer duwers en begeleiders uit de hele Achterhoek en zelfs uit de omgeving van Apeldoorn.

Vorig jaar kon de Roll-Over helaas al niet doorgaan, daarom stelt de organisatie alles in het werk om er dit jaar een geslaagde happening van te maken. Normaal bestaat de Roll-Over Bronckhorst uit een happening van drie dagen (donderdagavond, vrijdagavond en de zaterdag middag). Vanwege de organisatie en een paar onzekerheden is voor 2021 gekozen om de Roll-Over Bronckhorst op één dag te organiseren en wel op zaterdagmiddag 4 september in de omgeving van Vorden. Op de zaterdag zijn jaarlijks ook het grootste aantal deelnemers. De zaterdag is meestal extra feestelijk met de nodige muzikale omlijsting en grootse intocht. De eerste acties zijn al uitgezet om er weer een succesvolle Roll-Over van te maken.


www.zonnebloem.nl/ijsselstreek/nieuws

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden