<p>Cleo Vlogman: &lsquo;Een dag niet gezongen is een dag niet geleefd&rsquo; Foto: PR</p>

Cleo Vlogman: ‘Een dag niet gezongen is een dag niet geleefd’ Foto: PR

Cleo Vlogman komt met vrolijke nieuwe single

‘Een dag niet gezongen is een dag niet geleefd’

Door Jan Hendriksen

VORDEN - De oud-Vordense zangeres Cleo Vlogman heeft begin deze maand een nieuwe single uitgebracht: ‘Blues to bright’. Cleo, inmiddels 25 jaar oud, verwierf buiten Vorden landelijke bekendheid door haar deelname aan seizoen 2018-2019 van The Voice of Holland, waarin zij tot de knockouts wist door te dringen. Ze woont nu in Enschede maar zegt op termijn zeker naar Vorden te willen terugkeren.

Dichter/songwriter Minke Maat uit Hilversum schreef de songtekst voor Cleo’s nieuwe nummer, waarin zij zingt hoe heerlijk onbezorgd het is in een roze wereld met de prachtige bloesems, maar juist ook verderop in deze bijzondere tijden, als de wereld weer verder open gaat en je je van misschien wat ‘blues’ meer ‘bright’ gaat voelen. De song geeft je in elk geval een instant-blij gevoel.
Cleo laat weten dat zij al diverse lovende reacties heeft gekregen op haar nieuwe single: ’Daar word ik nou echt heel vrolijk van’, ‘Wat een catchy nummer’, ‘Ja, lekker weer toeren met de raampjes open’. ‘Och, ik wil ook die pink sky in’ en ‘En een heerlijk happy nummer’. “En dat gevoel kunnen we toch allemaal wel gebruiken in deze coronatijd”, zo verklaart Cleo die als zangdocent (cleo-music) en zangeres haar boterham verdient. Zingen is namelijk haar grote passie. Cleo’s motto is dan ook .

2FINE
“Ik heb al veel mooie dingen mogen doen zoals het uitbrengen van mijn album en de gelijknamige single ‘Let’s Glide’ in 2018 en natuurlijk de deelname aan het negende seizoen The Voice of Holland”, zegt Cleo. “Nu ben ik werkzaam als uitvoerend zangeres en zangdocente in onder meer Enschede en Apeldoorn.”
De oud-Vordense vormt samen met Melanie Weijenborg uit Raalte het akoestisch coverduo 2FINE. “Tweestemmig zingend met Melanie probeer ik tijdens onze optredens een sfeer te creëren waar op dat moment naar gevraagd wordt. We hebben daarvoor een ruim repertoire met hits van toen en nu. Maar we hebben natuurlijk sinds corona echter niet meer kunnen optreden. En dat merk ik duidelijk in mijn portemonnee”, zucht Cleo.

Balkon Beweging
Om al die optredens die sinds de corona niet zijn doorgegaan een beetje op te vangen maakt Cleo Vlogman momenteel deel uit van de Deventer Balkon Beweging. Cleo: “Gedurende de coronaperiode hebben veel mensen in instellingen fors minder mogelijkheden om deel te nemen aan sociale activiteiten. Daarnaast zijn veel artiesten zoals ik minder actief dan normaal: optredens en repetities zijn op grote schaal afgezegd. Voor ons als professionals betekent dit ook een inkomensdaling. Om beiden een steuntje in de rug te bieden is er de Deventer Balkon Beweging. Door podiumkunst tot onder het raam of balkon van de bewoner te brengen bieden we hen vermaak, een glimlach en troost. Ik heb in de afgelopen periode dan ook regelmatig opgetreden voor deze beweging. En dat is ontzettend leuk en dankbaar werk. Wel heb ik hiervoor mijn repertoire moeten aanpassen. Normaliter zing ik namelijk geen nummers van Wim Sonneveld, Jan Smit en Nick en Simon. Maar ouderen vinden deze liedjes prachtig.”

Beluisteren
Cleo hoopt echter dat ze weer snel haar zanglessen en de optredens met 2FINE kan oppakken en haar single ‘Blues to bright’ live kan laten horen. De single, opgenomen bij Lapanouse Music in Hilversum is nu al te beluisteren via de diverse muziekkanalen waaronder Spotify.


https://spoti.fi/3gRKBky

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden