Rosalien Nales houdt een openluchtexpositie, tussen de paarden. Foto: PR

Rosalien Nales houdt een openluchtexpositie, tussen de paarden. Foto: PR

Expositie ‘Dieren en ander geluk’ in Hengelo

Algemeen

HENGELO - Begin volgende maand wordt op het terrein van de familie Wiggers uit Hengelo een bijzondere expositie gehouden. Op 5 en 6 juni zijn in de open lucht tekeningen en olieverfschilderijen te zien van de veelzijdige Vordense kunstenares Rosalien Nales.

Rosalien, die zichzelf kunstenmaker noemt, tekent en schildert al sinds haar kindertijd. Ze is grotendeels autodidact maar begon in 2017 met de opleiding ‘klassieke fijnschilderkunst’ bij Art Partout in Deventer. Hier leerde ze technieken waardoor ze haar schilderijen kon verfijnen. Inmiddels volgt ze een specialisatiejaar aan deze academie om zich in het schilderen van portretten te bekwamen.
Naast schilderen heeft ze nog een andere passie: haar paard Amy waarmee ze geregeld door het bos kuiert om inspiratie op te doen. Uiteraard zijn ook Amy en weidemaatje Patrick meerdere malen op doek vastgelegd.
Het gebeuren vindt plaats in de paardenwei bij de familie Wiggers. “Het idee om een expositie te houden tussen de paarden speelde al langer en sluit nu toevallig goed aan bij de veiligheidseisen wat betreft corona”, zegt Rosalien. Op de expositie toont ze tekeningen en schilderijen van dieren en ander geluk. Ook is er de ‘facehoek’ waar portretten te zien zijn. Meer geluk komt van Jos Wiggers met zijn hoefijzerkunst en de poëzie van Albertine Peters.
De expositie is te bezoeken aan de Menninkweg 2 in Hengelo en is geopend van 10 tot 17 uur.


rosaliennales.exto.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant