Heiligenbeeldenmuseum hoopt op prins Bernhard Cultuurfonds

KRANENBURG - Van 28 mei tot en met 5 juni doet het Heiligenbeeldenmuseum op de Kranenburg mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst van de actie is voor de deelnemende organisaties.

Het Heiligenbeeldenmuseum voert actie voor financiering van de restauratiekosten van een recent verworven en verloren gewaand deel van het hoofdaltaar uit de Vondelkerk te Amsterdam. Deze kerk is ook gebouwd door Pierre Cuypers. Het is een bijzondere aanvulling op het jaarthema ‘100 jaar na Cuypers’. Deze tentoonstelling loopt tot en met zondag 31 oktober.
Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar werd de actie in verband met de coronapandemie voor het eerst mobiel georganiseerd: dus geen collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder: veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie.
Vooral kleinere en lokale cultuurorganisaties hebben sterk geleden onder de coronapandemie en hebben steun erg hard nodig. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto opbrengst weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden