Afbeelding
Foto: PR

Vakantie in de Achterhoek: tips voor de mooiste routes en plekjes

Algemeen

Wil je een dagje, weekend of paar weken ontsnappen uit de dagelijkse drukte? Dwalen door smalle straatjes van gezellige middeleeuwse stadjes? Eindeloze boswandelingen maken door een prachtig, heuvelachtig landschap? Heerlijk fietsen van de ene wijngaard naar de andere? Je zou misschien denken dat je voor dit alles naar Zuid-Europa moet afreizen, maar niets is minder waar: je vindt het gewoon in de Achterhoek! En je wordt er ook nog eens ontzettend gastvrij en vriendelijk ontvangen. Want omzien naar elkaar – naoberschap – dat zit in de Achterhoekse natuur.

Laat je inspireren!

De VVV’s en Toeristische Informatiepunten (TIP) in de Achterhoek zijn dé plek voor al je toeristische informatie over wat er te zien, doen en te beleven is streek. Je wordt gastvrij ontvangen en professionele VVV medewerkers en vrijwilligers informeren je onder meer over waar je ontspannen en zorgeloos kunt blijven slapen, heerlijk kunt eten en drinken, over attracties & bezienswaardigheden en over dagjes uit met auto-, fiets- en wandelroutes. Ook informeren zij met enthousiasme over de natuur, cultuur en historie van de omgeving, want de VVV medewerker en vrijwilligers zijn lokaal geworteld en van alle wetenswaardigheden uitstekend op de hoogte. Zo vertellen zij over de geheime en bijzondere plekjes die net niet op internet te vinden zijn.

VVV Inspiratiepunten 

Verspreid over de Achterhoek vind je vijf gloednieuwe VVV inspiratiepunten. In modern ingerichte winkels krijg je op een interactieve manier een voorproefje op de omgeving. Iedere locatie heeft zijn eigen uitstraling, beleving en verhaal. Met de Routemixer creëer je een eigen wandel of fietsroute. Je vindt de inspiratiepunten in Lochem, Winterswijk, Ulft, Zutphen en Groenlo. Kijk op achterhoek.nl/vvv voor alle VVV adressen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Stichting Achterhoek Toerisme. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord