<p>Impressie van het ontwerp van de Bilders Folly aan de Baakse Beek. Fotobewerking: Harry Harsema</p>

Impressie van het ontwerp van de Bilders Folly aan de Baakse Beek. Fotobewerking: Harry Harsema

Realisatie kunstwerk Bilders Folly aan Baakse Beek stap dichterbij

Eerstvolgende KunstZondagVorden geannuleerd

VORDEN - In haar vergadering van 4 mei jl. heeft het bestuur van de St.KunstInVorden besloten om de KunstZondagVorden (KZV) van 13 juni te annuleren. De ogen van alle KZV-deelnemers zijn nu gericht op KunstZondagVorden van 12 september. Maar voor de stichting is er ook goed nieuws: zo is de crowdfundingactie voor het kunstwerk de Bilders Folly geslaagd. Het kunstwerk zal naar verwachting begin september worden geplaatst aan de Baakse Beek.

De Bilders Folly is ontworpen door de Vordense beeldende kunstenaar Floris Brasser. Maar het is niet alleen een kunstwerk: het is ook een plek om te gaan zitten en te genieten van de omgeving, om elkaar te ontmoeten. De folly van Floris Brasser bestaat uit vijf op een bijzondere wijze met elkaar verbonden verticale stammen. Het geheel in hout uitgevoerde kunstwerk komt pal aan de beek, bij het bruggetje, het Komvonder. Dat is de plek waar het Bilderspad begint en eindigt. Het kunstwerk staat hier op een kruispunt van paden en Floris Brasser speelt in zijn ontwerp met de richtingen van het kruispunt. Van welke kant de wandelaar ook komt: de Bilders Folly biedt telkens een andere aanblik.

Het idee voor de Bilders Folly is ontstaan uit de samenwerking van de stichting KunstInVorden (de werkgroep Bilders Folly bestaande uit: Ewoud v. Arkel, Rob de Windt, Harry Harsema en Willemijn Colenbrander) met Floris Brasser en de Bilderspadwerkgroep. Via het platform VoordeKunst waren zij een crowdfundingcampagne gestart om dit bijzondere project langs de in 2019 geopende wandelroute het Bilderspad te realiseren.

En deze crowdfunding is, mede dankzij de financiële bijdragen van vele Vordenaren, de gemeente Bronckhorst, provincie Gelderland, Waterschap Rijn en IJssel, Mondriaanfonds en St. Stokroos, geslaagd. “Dank Vordenaren voor uw bijdrage aan de totstandkoming van dit bijzondere project in ons unieke dorp met een rijkdom aan cultureel erfgoed, hedendaagse kunst en natuur”, aldus Willemijn Colenbrander, voorzitter St.KunstInVorden/projectleider KZV.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden