Windhandel in Bronckhorst

Op maandag 5 juli heeft de gemeenteraad van Bronckhorst ingestemd met het kader voor windenergie zoals dat door het college was voorgesteld. De meerderheid was voor, vijftien tegen tien stemmen, en daarmee heeft de wethouder het belangrijkste punt gezet. De windhandel in Bronckhorst kan beginnen. Weliswaar bevat het kader windenergie allerlei randvoorwaarden waaraan moet worden voldaan en is er bovendien een uitstel vastgelegd waardoor er voor 2024 geen concrete plannen in behandeling genomen mogen, toch is dit een keuze voor windenergie. Voor windturbines. Wat de gemeenteraad betreft mogen die na 2024 komen. Maar wie wil dat eigenlijk?
De klimaatverandering is echt, de gevolgen ervan zijn echt, maar de verspilling van belastinggeld met windmolens op land is net zo echt. Windmolens op land zijn niet rendabel zonder enorme subsidies en daardoor belemmeren ze de ontwikkeling van alternatieven. Windmolens helpen ons mooie landschap naar de Filistijnen. Het moet worden gestopt. Volgend jaar maart zijn er verkiezingen. Bronckhorst Windturbine-Vrij, de nieuwe partij, is de enige die er onomwonden tegen is.
Wij zijn tegen deze windhandel. Groene energie moet op Europese schaal worden geregeld, het is zinloos om elke gemeente energie-neutraal te willen maken. Wind op zee kan nu zonder subsidies worden gerealiseerd met molens die veel meer rendement leveren dan de molens op land.
Daar moeten we naar blijven streven, met zijn allen: windzorgen@gmail.com

Charles den Tex
Varssel


Bronckhorstwindturbinevrij.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden