Killer and the coolcats speelt op 'Op 't Arf in de Hiet'. Foto: Maaike Ronhaar/MaronStills
Killer and the coolcats speelt op 'Op 't Arf in de Hiet'. Foto: Maaike Ronhaar/MaronStills

Festival ‘Op ’t Arf in de Hiet’ brengt Oerol naar Halle-Heide

Algemeen

HALLE-HEIDE - Het moet een beetje de geest van Oerol naar Halle-Heide brengen: het gloednieuwe festival ‘Op ’t Arf in de Hiet’. Dit cultuurfestival dat op zaterdag 18 en zondag 19 september zijn eerste editie gaat beleven staat bol van de diversiteit. Zo zijn er verschillende theateroptredens en dance-acts en spelen er diverse live muziekbands. Alles met oog voor lokaliteit: de artiesten zijn grotendeels afkomstig uit de regio en ook zijn er vele lokale specialiteiten te koop. Kaarten voor het festival zijn sinds deze week online verkrijgbaar. 

Gezellig met elkaar bijpraten, genieten van leuke, culturele optredens en samen dansen op goede live-muziek. Dat is de bedoeling van ‘Op ’t Arf in de Hiet’. Door de coronapandemie is het anderhalf jaar lang stil geweest op dit gebied. Erg stil. Tijd om weer eens iets leuks te organiseren als het na augustus waarschijnlijk eindelijk kan en mag, vonden de initiatiefnemers.
Uniek is de opzet van het geheel: in plaats van op één festivalterrein vinden de optredens plaats op tien verschillende locaties rondom het Heidehuus, het dorpshuis van Halle-Heide. “De verschillende locaties liggen dicht bij elkaar en zijn eenvoudig bereikbaar met de fiets”, vertelt Bernard Lucassen, een van de initiators van het festival. “Tussen elk van de optredens zit een half uur, zodat je je rustig van de ene naar de andere plek kunt verplaatsen. Het Heidehuus is daarbij het gezellige middelpunt om onder het genot van een hapje en een drankje lekker tot rust te komen en het door jezelf samengestelde programma te vervolgen.”

Lokaal, kleinschalig en duurzaam
De opzet is kleinschalig. Voor ‘Op ’t Arf in de Hiet’ zijn dan ook slechts 250 kaarten per dag beschikbaar. Daarnaast is het festival ook duurzaam opgezet. Zo is gekozen voor herbruikbare drankglazen en wordt het gebruik van plastic geminimaliseerd door met houten vorkjes, papieren tassen en kartonnen drankmunten te werken. Verder is het aanbod lokaal georiënteerd, zowel in lekkernijen als optredens. Zo treden onder andere de swingende muziekband Balkanova Orchestra, dansgroep LG-Dance en Duo Een en Ander op. “We vinden het belangrijk om lokaal talent een podium te bieden”, vertelt Lucassen. “Maar daarnaast zijn we ook erg blij met de komst van andere topartiesten, zoals de Amsterdamse brassband The Spirit of St. Louis. Dit alles samen zorgt voor een mooie mix en een grote diversiteit aan aanbod in het programma.”

Kaarten
Het gehele programma en meer informatie over ‘Op ’t Arf in de Hiet’ is terug te vinden op onderstaande website. Ook tickets zijn via deze site te koop. Mocht het evenement onverhoopt door corona toch geen doorgang vinden, dan wordt het aankoopbedrag teruggestort.


www.festivalhalleheide.nl

Galg en rad. Foto: PR
Goed Volk. Foto: PR
Op 't Arf in de Hiet. Beeld: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord