<p>Met al het onkruid biedt het oude gebouw van basisschool De Vordering een uitermate trieste aanblik. Foto: Jan Hendriksen </p>

Met al het onkruid biedt het oude gebouw van basisschool De Vordering een uitermate trieste aanblik. Foto: Jan Hendriksen

Gebouw De Vordering biedt trieste aanblik

Doorn in het oog van omwonenden en oud-leerlingen

Door Jan Hendriksen

VORDEN - De aanblik van de inmiddels drie jaar geleden gesloten basisschool De Vordering heeft trieste vormen aangenomen Nadat vorige week op sociale media diverse Vordenaren zich daarover hadden beklaagd heeft de gemeente Bronckhorst in een reactie via de Facebook pagina ‘Je bent een Vordenaar als…..’. laten weten dat het de bedoeling is om de verkoop van het gebouw van de voormalige katholieke school aan Het Jebbink vanaf dit najaar op te pakken.

“We bekijken op dit moment hoe we bij locaties als deze de verkoop en participatie kunnen vormgeven. Zodra meer bekend is, delen we dat in ieder geval via onze gemeentelijke kanalen”, aldus de gemeente Bronckhorst in de reactie.
“Hoe mooi zou het zijn als hier betaalbare appartementen/huizen gerealiseerd worden waaraan zoveel behoefte is onder de Vordense bevolking. Er zijn veel Vordenaren die graag met de gemeente hierover in gesprek willen gaan”, zo laat een oud-leerling van de uit 1975 daterende voormalige katholieke basisschool weten.

Verpauperd
De oud-leerling denkt dat omwonenden en andere inwoners van Vorden het zouden waarderen als er op korte termijn door de gemeente Bronckhorst onderhoud wordt gepleegd aan het schoolplein. “Want ‘onze’ oude basisschool heeft met al het onkruid rond het gebouw en de verpauperde status een uitermate trieste aanblik.”
De Vordering fuseerde in 2018 met de christelijke basisschool De Hoge tot De Hooge Voorde. Een gedeelte van het voormalig schoolplein is ingericht voor een afhaallocatie van de Vordense Burgerboerderij De Patrijs. Samen met de gemeente Bronckhorst en de werkgroep Vitale Kernen was de burgerboerderij al enige tijd op zoek naar een passende locatie voor een afhaallocatie voor haar leden op een centrale plek in Vorden. Uiteindelijk kwam men afgelopen voorjaar voor de afhaallocatie terecht bij de leegstaande basisschool.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden