<p>Willem Kossink ondertekent de overeenkomst met het dagelijks bestuur van Harmonie Vorden. V.l.n.r.: penningmeester Erna Rondeel, dirigent Willem Kossink, voorzitter Erwin Sportel en secretaris Lian Nijenhuis. Foto: PR</p>

Willem Kossink ondertekent de overeenkomst met het dagelijks bestuur van Harmonie Vorden. V.l.n.r.: penningmeester Erna Rondeel, dirigent Willem Kossink, voorzitter Erwin Sportel en secretaris Lian Nijenhuis. Foto: PR

Nieuwe dirigent Harmonie Vorden

VORDEN - Op 15 juli jl. nam dirigent Nikki Kleijsen afscheid van Harmonie Vorden. De zoektocht naar een nieuwe dirigent was enigszins uitdagend door de coronamaatregelen. Net voor de zomervakantie van 2021 kwamen de versoepelingen en kon Harmonie Vorden in gesprek met diverse kandidaten.

Een orkest kan niet zonder dirigent, deze vervult net als in de sport, de rol van trainer en motivator. Om te beginnen werd er een sollicitatiecommissie gevormd bestaande uit orkestleden uit verschillende leeftijdscategorieën. Er werd een profielschets gemaakt en een advertentie samengesteld, na de sluiting van de sollicitatieperiode mochten de commissieleden zich buigen over een groot aantal reacties op de vacature.

Net voor de zomervakantie stonden de coronamaatregelen het toe om een serie gesprekken te voeren met kandidaten. Uiteindelijk werden drie sollicitanten uitgenodigd voor een proefdirectie. De muzikanten van het harmonieorkest hebben uiteindelijk de laatste keuze gemaakt. In meerderheid van de muzikanten koos voor Willem Kossink.

Willem, geboren en getogen in Gelselaar maar nu woonachtig in Didam, is vanaf jongs af aan al een echte muzikant in hart en nieren. Willem begon op 7-jarige leeftijd met slagwerk spelen bij plaatselijke muziekvereniging Excelsior, kreeg les op de muziekschool en behaalde uiteindelijk zijn D-examen met cum laude. Na de middelbare school is Willem klassiek slagwerk gaan studeren. Menigeen zal Willem herkennen als de drummer van Achterhoekse band HIKE. Na de fantastische tijd van zalen, discotheken en feesttenten op de kop zetten, kroop het bloed toch waar het niet gaan kan en besloot hij toelatingsexamen te doen op het Prins Claus conservatorium in Groningen. Met het doel een oude liefde nieuw leven in te blazen; HaFaBra directie. Hij werd toegelaten en studeert nu sinds september 2019 bij docenten Tijmen Botma en Klaas van der Woude. 

Tijdens de eerste repetitie van Harmonie Vorden op 2 september 2021 tekende Willem Kossink de overeenkomst. Nieuwe plannen worden gesmeed en er zal in korte tijd een uitdagend programma opgezet gaan worden. 

Benieuwd? Houd de Harmonie goed in de gaten op de sociale media of op de site www.harmonievorden.nl  of kom gewoon eens langs als de coronamaatregelen het toelaten. Interesse om een keer mee te kijken of mee te spelen? Elke donderdagavond kan men vanaf 19.45 uur in het Kulturhus terecht om Willem met Harmonie Vorden aan het werk te zien. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden