<p>In de etalage van Chateau zijn prachtige oude foto&#39;s van het centrum van Vorden te zien. Foto: Oud Vorden.&nbsp;</p>

In de etalage van Chateau zijn prachtige oude foto's van het centrum van Vorden te zien. Foto: Oud Vorden. 

Prachtige oude foto’s van Vorden in etalage van Chateau

VORDEN – Vroeger was in het pand op de hoek van de Zutphenseweg en de Burgemeester Galleestraat de bekende sigarenwinkel van Eijerkamp, annex VVV kantoor, gevestigd voordat de winkel naar de Zutphenseweg verhuisde waar nu Bakkerij Van Asselt is gevestigd. En dat is anno 2021 nog te zien op een van de vier foto’s uit het archief van de Oudheidkundige Vereniging Oud Vorden die, op initiatief van de huidige exploitant Rowdy Groothedde van de winkel Chateau, sinds enkele weken in de twee etalageruiten ‘hangen’.

Door Jan Hendriksen

“Ik wilde iets teruggeven aan de Vordense gemeenschap die mijn winkel na de ‘corona-sluitingen’ zo trouw zijn gebleven”, zo verklaart Groothedde die in het Twentse Mariaparochie woont. In samenspraak met de eigenaar van het pand, Peter Harmsen uit Hengelo (G), nam Groothedde contact op met de Oudheidkundige Vereniging Oud Vorden. Rinus Ilbrink van de Fotocommissie van de vereniging stond direct open voor het verzoek van Groothedde om een aantal foto’s uit de inmiddels maar liefst tienduizend tellende collectie beschikbaar te stellen. “We hebben samen een aantal foto’s uitgezocht. We hebben gekozen voor drie foto’s die vanuit het gezichtspunt van de winkel vroeger te zien waren en een luchtfoto van het centrum van Vorden”, zo verklaart Rowdy Groothedde. Zo is onder meer het oude postkantoor te zien waarin nu de Tuunte is gevestigd met daarop het voormalige Gallee-monument die de Vordense bevolking ooit aan de voormalige burgemeester van Vorden aanbood voor zijn 25-jarig burgemeesterschap van Vorden (1893-1918). Ook is de voormalige boerderij aan de Kerkstraat te zien en heeft men uitzicht op de Dorpskerk met toen nog de imposante kastanjebomen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden