Rens te Stroet is clubkampioen van RTV Vierakker-Wichmond

VIERAKKER/WICHMOND – Rens Te Stroet uit Keijenborg is donderdag 2 september clubkampioen geworden van de RTV Vierakker-Wichmond. Te Stroet was een klasse apart op het parcours in Delden (Vorden). Renze Makkink uit Hengelo won de sprint om de tweede plaats van Martin Weijers uit ’s Heerenberg.

Martin Weijers was de man die de kopgroep stichtte. Al in ronde één liet hij het peloton achter zich en ging alleen op avontuur. Al snel kreeg hij gezelschap van Rens te Stroet en Renze Makkink. Weijers en Makkink hadden moeite het tempo van Te Stroet te volgen en moesten hem laten gaan in de laatste ronde. Te Stroet reed soeverein naar de overwinning. De sprint om de tweede plaats was nog spannend. Weijers zette al vroeg de aanval in, maar Makkink wist deze te pareren. In de bocht voor de finish trok Makkink de sprint aan en wist Weijers te kloppen. Het is de eerste podiumplek in de carrière van Makkink, iets waar hij lang naar uit heeft gekeken.

Snelle Man tijdrit
Op 26 augustus werd de Snelle Man tijdrit verreden. Koen Jansen uit Baak was duidelijk de sterkste in deze tijdrit op de Varsselring in Hengelo. De mannen en vrouw reden ieder drie rondjes op de Varsselring, wat gelijk staat aan ongeveer vijftien kilometer. Weijers wist naar het zilver te rijden en Stefan Jansen uit Hengelo pakte het brons.

Kasteelcross
RTV Vierakker-Wichmond hoopt eind december hun jaarlijkse Kasteelcross in Vorden te kunnen organiseren. De organisatie houdt de maatregelen van het RIVM nauwlettend in de gaten en zal de doorgang laten afhangen van het advies van het overheidsorgaan.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden