VOV zet verkeersveiligheid en woningbouw op de agenda

VORDEN – De Vordense Ondernemers Vereniging (VOV) houdt op woensdag 15 september haar Algemene Ledenvergadering bij Hotel Bakker. Op de agenda staan onder andere ‘verkeersveiligheid’ en ‘woningbouw voor jongeren’. Voorzitter Peter Besselink: “Eén van de instanties die zich bezig houdt met verkeersveiligheid is de werkgroep Vitale Kern. Daar zijn wij als VOV vorig jaar bewust uitgestapt. Omdat we vonden dat er vele overleggen ten spijt, weinig tot geen stappen werden gezet.”

Het is inmiddels alweer drie jaar geleden dat een groep ondernemers uit het centrum van het dorp is geraadpleegd naar hun ideeën op het gebied van verkeersveiligheid. “Dat was een bijeenkomst georganiseerd door de werkgroep Vitale Kern”, vertelt Peter Besselink.

 “Enthousiast zijn daar allerlei ideeën geopperd. Maar daar is het ook bij gebleven. Blijft onverlet dat het tegengaan van de verkeersonveiligheid in het centrum hoog op onze agenda staat en dat we met de gemeente concrete stappen willen zetten. Een ander punt van aandacht is de woningbouw voor jongeren. We vinden dat er in Vorden veel te weinig wordt gebouwd voor de eigen jeugd. Ook daar zou een veel actiever beleid op kunnen worden gevoerd. Eigen jeugd gaat nu vaak ergens anders wonen. En dat is niet goed voor de leefbaarheid in het dorp.”

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VOV is ook Peter Meulenbroek te gast. Hij is de nieuwe voorzitter van de VVV in Vorden. Meulenbroek zal vertellen over de nieuwe plannen van de VVV. Verder zal er worden gesproken over de events later dit jaar in Vorden en hoe deze zo coronaproof mogelijk kunnen worden gehouden. Zoals de intocht van Sinterklaas en een kerstevent in aangepaste vorm.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden