Ook op Amsterdam Centraal werden vanwege de Formule 1 op Zandvoort extra treinen ingezet om de mensenmassa te verdelen. Foto: Peter Hoogerheide

F1 terug in Zandvoort

Algemeen

ZANDVOORT – Max Verstappen heeft het waargemaakt: hij won niet alleen de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix op Zandvoort, maar zette zich ook terug op de eerste plek in de ranglijst om het kampioenschap.

Na 36 jaar kon er in het weekend van 3, 4 en 5 september worden geracet op het circuit van Zandvoort. De laatste race was in 1985.
Het was een uitdaging om de vele fans van Max Verstappen naar het circuit te vervoeren en volgens de coronaregels de race te kunnen laten beleven. Er werd daarom aangeraden om met het openbaar vervoer te komen. Er werden vele extra treinen ingezet om de mensenmassa te verdelen.

Haarlem heeft een route ingesteld, om zo de mensen richting Zandvoort te verdelen. Foto: Peter Hoogerheide

Genoten vele fans al van de vrije training op vrijdag en de kwalificatie op zaterdag, de race op zondag werd een Oranjefeest met koninklijk tintje. Max won glorieus en nam, na de volksliederen, de beker in ontvangst.
De Grand Prix van Italië, op het circuit van Monza wordt verreden op 10, 11 en 12 september 2021.