<p>Tijdens de Bodytec oefeningen voert trainer Annemarie Oudenampsen in overleg met de sporter langzaam de intensiteit van de elektrische impulsen op tot de gewenste sterkte. Foto: Bodytec Vorden</p>

Tijdens de Bodytec oefeningen voert trainer Annemarie Oudenampsen in overleg met de sporter langzaam de intensiteit van de elektrische impulsen op tot de gewenste sterkte. Foto: Bodytec Vorden

Sterker en fitter door elektrische impulsen

VORDEN – “Bodytec is een soort mindfuck. Je spieren werken hard, maar worden niet door je hersenen aangestuurd, maar via impulsen uit elektroden. Een intensieve full-body workout van twintig minuten bij Bodytec Vorden staat gelijk aan drie uur sporten in de sportschool!”

Door Alice Rouwhorst

 Aan het eind van de doodlopende Overweg in Vorden is Bodytec gevestigd. Binnen in een grote hal staan naast veel attributen voor Bootcamp, twee Bodytec-apparaten ruim van elkaar opgesteld voor grote spiegels. Tijdens een Bodytec training draagt de sporter speciale onderkleding met daaroverheen een op bepaalde plekken nat gemaakt vest waar elektroden in bevestigd zitten op de borst, buik en rug. Ook op de benen, billen en armen worden elektroden bevestigd. Deze worden aangesloten op het Bodytec-apparaat, dat kleine elektrische impulsen van vier seconden geeft, waardoor alle belangrijke spiergroepen tegelijkertijd worden gestimuleerd om zich aan te spannen.

Doelgericht en efficiënt
Annemarie Oudenampsen (30) is gecertificeerd Bodytec en Personal Trainer, gewichtsconsulent en integraal leefstijl- en vitaliteitscoach. Zij heeft zelf haar levensstijl een aantal jaren geleden drastisch gewijzigd en is mede door sporten vele kilo’s lichter geworden. Haar passie voor een gezonde leefwijze met voldoende sporten wil ze graag overbrengen op anderen. Ze vertelt enthousiast over deze nieuwe manier van sporten. “Bodytec is een hele doelgerichte en efficiënte manier van sporten. De zwaarte van de training stem ik af op het niveau van de sporter. De eerste training begin ik met een laag niveau impulsen om te wennen. Deze voer ik langzaam op. Het moet voor de sporter prettig blijven aanvoelen en te handelen zijn. De impulsen geven een soort tinteling in je lijf.” Door middel van een lopend balkje met verschillende kleuren op het apparaat weet de sporter wanneer hij klaar moet staan (rood), wanneer de impuls komt (groen) en wanneer hij weer hersteltijd heeft (blauw). “Tijdens de workout doet de sporter samen met mij oefeningen die niet belastend zijn voor de gewrichten. Door de impulsen worden de spieren simultaan getraind en dat in twintig minuten! Na een aantal sessies heeft hij al zichtbaar resultaat. Hij is fitter en sterker. Een fijne manier van sporten voor degene die weinig tijd heeft. Bodytec is ook ideaal voor mensen in een revalidatieproces, met gewrichtsklachten of die herstellende zijn van Covid 19. Ze kunnen op een rustige manier weer spierkracht op bouwen.”

Gratis proefles
Bodytec biedt een gratis kennismakingsproefles aan ter waarde van 33,50 euro. “Je moet namelijk ervaren wat het is en of het je bevalt. Aan de buitenkant lijkt het of je amper wat doet, maar ik kan je verzekeren dat je na een workout van twintig minuten echt wel merkt dat je iets gedaan hebt!” Bodytec biedt losse lessen, strippenkaarten en abonnementen aan. Raadpleeg hiervoor de website. Trainen kan op afspraak, overdag of in de avonduren, zeven dagen in de week.

Personal trainer en coach
Annemarie geeft naast de Bodytectrainingen ook één op één trainingen binnen of buiten, voedingsbegeleiding en leefstijlcoaching. “Ik begeleid de deelnemer in het hele proces. Van een uitgebreide intake, doelen stellen en proeftraining tot het gewenste eindresultaat. Ik word blij als ik mijn cliënt heb kunnen stimuleren en begeleiden in het vinden van de betere versie van zichzelf,” zegt Annemarie vol passie.

Ruimte te huur
Naast Bodytec Vorden is ook Fysio Vorden en een praktijk voor Chinese geneeskunde onderdeel van Health Company Vorden. Het paramedisch centrum heeft nog ruimte voor twee bedrijven die zich richten op beweging, voeding of leefstijl. “Bijvoorbeeld een manueel therapeut, podoloog, logopedist of ergotherapeut zou hier perfect passen. We willen dat we elkaar versterken en naar elkaar kunnen doorverwijzen”, zegt Jill van Dooren die de drijvende kracht is achter het centrum.

Bodytec (onderdeel van Health Company Vorden) is gelegen aan de Overweg 18, 7251 JS in Vorden. 


06 - 200 801 89

info@bodytecvorden.nl

bodytecvorden.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden