Oud Vorden fietst ‘Verzetsroute’

VORDEN - Nu de coronapandemie op z’n retour lijkt en de RIVM-richtlijnen minder strak zijn geworden, begint het verenigingsleven weer een beetje op gang te komen. Dat geldt ook voor de ‘Vereniging Oud Vorden’ die op zaterdag 25 september een interessante fietstocht op het programma heeft staan. Onder leiding van eigen verenigingsgidsen wordt dan in het kader van ’75 jaar +1 vrijheid’ per fiets een ‘Verzetsroute’ gereden. 

Vorden heeft in vergelijking met veel andere plaatsen de oorlog redelijk ongeschonden doorstaan, mede door gevaarlijk verzetswerk dat hier gedaan werd. Enkele bekend geworden namen uit dat verzet: Henk Groot Enzerink alias Karel Overijssel, koerierster Truus Scholten en Wim Spanhaak. Veel anderen zijn niet genoemd. Er is op basis van verschillende publicaties en berichten een route samengesteld die in twee delen (7 en 11 kilometer lang, tussentijds koffie in het OVH) wordt gefietst en die langs ‘plekken van verzet’ leiden. De gids zal op de locaties vertellen over de gebeurtenissen toentertijd.

De tocht vindt plaats op zaterdag 25 september. Vertrek om 13.00 uur bij het Old Vorden Huus, Het Jebbink 4a. Er wordt in kleinere groepen gefietst. De routes eindigen rond 16.30 uur bij De Herberg (consumpties voor eigen rekening). Leden en ook niet-leden van de vereniging kunnen gratis meefietsen en zich opgeven bij het secretariaat: mevrouw A. Menkveld-Wullink, Dorpsstraat 2, tel. 0575-553370. Of via e-mail info@oudvorden.nl.

Op de website van Oud Vorden wordt al enkele maanden een digitale expositie ‘75 jaar + 1’ getoond met ruim negentig foto’s. 

In afwachting van de persconferenties over eventuele versoepelingen, is voorlopig gepland dat het Old Vorden Huus vanaf dinsdag 5 oktober van 14.00 tot 16.00 uur weer geopend is voor belangstellenden.


www.oudvorden.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden