Schnitzelcafé 't Ooievaarsnest bij Warnsveld. Foto: Foto: PR
Schnitzelcafé 't Ooievaarsnest bij Warnsveld. Foto: Foto: PR

‘t Ooievaarsnest riskeert ingrijpen gemeente als het QR-controles weigert uit te voeren

WARNSVELD - Schnitzelcafé ’t Ooievaarsnest in Warnsveld laat in een verklaring op Facebook weten dat het gasten vanaf 25 september niet om een QR-code gaat vragen als bewijs dat zij volledig zijn gevaccineerd. Hiermee riskeren de eigenaren handhavend optreden door de gemeente.

Door Rudi Hofman

‘’We houden ons aan de nieuwe coronaregels van de rijksoverheid. Ondernemers die openlijk uitspreken dat ze zich niet gaan houden aan deze nieuwe regels, krijgen een brief van de gemeente. Ook kunnen zij zeker een bezoekje verwachten van boa’s (bijzondere opsporingsambtenaren, red.). En als het nodig is, gaan we handhaven”, laat een woordvoerder van de gemeente Zutphen in een reactie weten.

‘Stap te ver’

Op Facebook zeggen de eigenaren van ’t Ooievaarsnest onder meer dat hij niemand wil uitsluiten bij de deur: “We hebben een verschrikkelijke rotperiode achter de rug en likken na een fantastische zomer nog steeds onze wonden. Met het stopzetten van de steun, het blijven verlengen van een specifieke opgelegde sluittijd en het uitrollen van een QR controle systeem gaat de overheid een stap te ver.”

“Het kan niet zo zijn dat heel het land van het slot gaat en wij een bepaalde groep moeten overtuigen van een vaccin. Dat is niet aan ons. Geen steun betekent ook geen maatregelen. Bij ons blijft iedereen welkom. Ook na 25 september.”

‘Buitenproportioneel’

De eigenaren weigeren te geloven dat handhaving en politie achter het QR-controlebeleid staan. “Er is al maanden geen handhaver of politie te vinden en wij concluderen dan ook dat de opgelegde maatregelen buitenproportioneel zijn. Beloon ondernemers die een stap nemen in herinrichting, innovatie en frisse lucht. Hou op met van ons een politieagent maken. We trekken hier een lijn en hopen dat de andere horeca dit geluid ook laat horen.”

Veel steunbetuigingen

De openbare verklaring heeft al bijna 400 reacties en ruim 160 opmerkingen opgeleverd. Vrijwel iedereen spreekt zijn of haar steun uit voor het standpunt van de eigenaren van het restaurant aan de Lochemseweg. Slechts een enkeling zegt niet achter het besluit te kunnen staan, of dit ‘zeer onverstandig’ te vinden.

De eigenaren lieten Contact weten ‘geen behoefte te hebben’ aan een interview.

Stage 01
Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden