VOV wil bloembakken in het centrum

VORDEN - De Vordense Ondernemers Vereniging kan terugkijken op een vruchtbare algemene ledenvergadering. Zo zal het plan om volgend voorjaar bloembakken aan de lantaarnpalen in het centrum te bevestigen verder worden uitgewerkt. Daarnaast zal er contact worden gezocht met de gemeente om te kijken welke mogelijkheden er zijn om toch aangehaakt te blijven bij het proces Vitale Kern.

Op de algemene ledenvergadering van woensdag 15 september stonden onder andere de onderwerpen ‘verkeerveiligheid’ en ‘meer woningbouw voor jongeren’ op de agenda. Voorzitter Peter Besselink blikte in de vergadering terug op de afgelopen periode. Onder andere op de 2,5 jaar dat hij namens de VOV deel uitmaakte van de werkgroep Vitale Kern. “We zijn daar als VOV destijds bewust uitgestapt. Omdat we vonden dat er te weinig stappen werden gemaakt. Maar we moeten ons als ondernemers ook niet buitenspel zetten. Daarom willen we hierover opnieuw met de gemeente aan tafel.”

Tijdens de vergadering was er verder een presentatie van VOV-lid Thijs Bleumink (tevens bestuurslid van de VVV). Hij presenteerde het plan om in het dorp een eigen Vordense cadeaukaart te introduceren. “Altijd leuk om te geven en op die manier bevorder je het lokaal winkelen. En blijft de omzet in het dorp!”, aldus Thijs Bleumink. Er wordt nu gewerkt aan een verdere uitwerking van dit plan.

Afscheid
Verder werd er tijdens de algemene ledenvergadering afscheid genomen van Irene Burger. Zij is onlangs verhuisd en stopt daarom na 6 jaar als bestuurslid en voorzitter van de kerstmarktcommissie.

Voorzitter Peter Besselink sprak haar lovend toe. “Je hebt veel voor de vereniging betekend, want naast een bevlogen coördinator van de kerstmarkt was je ook jarenlang een van de drijvende krachten achter het jaarlijkse Fashion Event. Je laat dus echt wat achter. Verder moeten we het als bestuur nu zonder jouw kritische blik doen. Je dacht soms net even anders, voegde toe. Dat gaan we missen!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden