Handbalwedstrijden SV Quintus. Foto: Liesbeth Spaansen

Quintus start nieuwe competitie

Algemeen

HENGELO – Op 3 oktober werden de eerste wedstrijden gespeeld van een hopelijk echt handbalseizoen. Een aantal teams van Handbalvereniging SV Quintus konden de eerste winstpunten bijschrijven.

Heren 2 speelt dit jaar een klasse hoger dan vorig jaar en komt nu uit in de tweede klasse. De competitie werd thuis afgetrapt tegen Achilles 2 uit Apeldoorn. De mannen van Quintus hadden veel moeite met de lengte en ervaring van Achilles, waardoor er al gauw tegen een grote achterstand werd aangekeken. Ruststand 4-12. Na rust kreeg Quintus meer grip op de zaak waardoor er enigszins een rem op de achterstand kwam. Achilles behield echter het beste van het spel waardoor de mannen van Quintus toch niet echt aan konden haken. Eindstand 11-24.

De jongens van Quintus E1 speelden in Gaanderen tegen Minerva E1. Zij speelden prachtig samen wat leidde tot een 1-13 overwinning! Op de goal wisten Teun en Bram veel ballen tegen te houden. F-je Jonne scoorde drie keer, helaas telkens met de voet in de cirkel! Er werd fanatiek, maar sportief gespeeld, waarbij Gideon en Cas regelmatig de ballen onderschepten. Steven en Jon verdedigden sterk en zorgden voor de omschakelingen naar de aanval. Gefeliciteerd jongens, goed gedaan!

Zondagochtend speelde de jeugd van Quintus D1 (gemengd) hun eerste wedstrijd in de D competitie, tegen Minerva D2 uit Gaanderen. Al gauw leidde Quintus met een paar strakke doelpunten. Minerva vocht terug, maar mede dankzij goed keeperswerk van Siem en een 7-meter worp mee, kon Quintus steeds een kleine voorsprong behouden. Het ging er fanatiek aan toe aan beide kanten. Mooi om het team weer zo bezig te zien na een lange tijd zonder competitie! Uiteindelijk sloot Quintus af met winst: 12-8.

Na een lange rit begonnen de dames B van Quintus een beetje voorzichtig aan de wedstrijd tegen Angeren. Al gauw lagen er twee in het mandje bij Sanne. Toen ging de knop om en was het bij rust 2-5. Door goed verdedigen en mooi goals werd het 3-10. Iedereen was top vandaag. Echt een perfecte teampresentatie.

De dames senioren van Quintus mochten tegen Duiven DS2. In de eerste wedstrijd werd er goed samengespeeld en werd de rust met 10-11 ingegaan. Helaas moest er nog een tweede helft gespeeld worden. Het gebrek aan wissels en de vele break-outs van de tegenstander zetten de eindstand op 26-13.

Heren senioren 1 moest zondag 3 oktober spelen in Rolde tegen HV Unitas. De eerst helft begon sterk, maar zwakte langzaam af. Dit resulteerde op een ruststand van 12-6. Na de rust pakte Quintus weer de draad op waar het in de eerste helft mee begon, maar dat zwakte helaas ook af op den duur van de wedstrijd. Eindstand 22-18 in het voordeel van Unitas.

Zondagmorgen speelde Quintus C1 tegen Duiven HC1 in Duiven. Vanaf het begin had Quintus de leiding. Mooie aanvallen en hele goede verdediging! Sander stond voor de eerste keer in het doel en keepte zeer goed. Eindstand 15-29 voor Quintus, mooie pot!