<p>Dash D1. Foto: PR</p>

Dash D1. Foto: PR

Dash-dames verliezen van VoCASA en van zichzelf

VORDEN - De eerste uitwedstrijd voor Dash dames 1 is voor de Vordense volleybalsters op een flinke teleurstelling uitgedraaid. In een sfeerloze sporthal in Nijmegen verloor Dash zaterdag kansloos van VoCASA (4-0) en vooral ook van zichzelf.

Het liefst spelen de Dash-dames natuurlijk in de eigen sporthal ‘t Jebbink, waar een fantastische sfeer hangt en altijd de heerlijke daghap op hen staat te wachten, maar uitwedstrijden horen er natuurlijk ook bij. Die Nijmeegse hal was echter een tegenpool: sfeerloos was het woord wat deze hal en meteen ook de wedstrijd typeerde. Voor de dames van Dash is de sfeer vaak juist een kracht, maar in deze hal was die moeilijk te creëren. Wat ook niet hielp was dat Dash met slechts zeven fitte speelsters was afgereisd naar Nijmegen.
De eerste set was een beetje een weerspiegeling van de eerste set vorige week tegen Dynamo. Een goede service van VoCASA zorgde ervoor dat Dash meteen onder druk stond en hier kwamen de dames slechts moeizaam onderuit. Het enige verschil met de eerste set van vorige week was de eindstand van 25-14: twee punten meer gehaald.
Als er dan ook was doorgespeeld zoals vorige week  was er nog niets verloren geweest. Zo leek het in eerste instantie ook te gaan. Het plezier kwam terug en Dash kon VoCASA nu wel onder druk houden in de service waardoor de tweede set een gelijk opgaande strijd werd. Met wat discutabele beslissingen op vervelende momenten was het een set van ‘net niet’, 25-23.

Voorspelbaar
In de derde set was het vat nog niet leeg voor de zeven Vordense speelsters. Er werd lekker doorgespeeld, maar bij een serviceserie van het Nijmeegse team rond het midden van de set, hadden ze geen antwoord. Er werd niet meer gescoord en het werd te voorspelbaar. Eigen taken werden niet meer uitgevoerd en ook hier waren er wat discutabele momenten van het scheidsrechtersduo, zoals niet fluiten voor een bal die het plafond raakt. De frustratie over het eigen spel in combinatie met deze momenten zorgde ervoor dat het volleybal niet meer was om over naar huis te schrijven. VoCASA ging er ook in deze set ogenschijnlijk simpel met de winst vandoor.
Dan nog maar voor dat laatste puntje gaan, was het devies. Maar ook dat zat er niet meer in en de wedstrijd ging als een nachtkaars uit. Helaas, want het meegereisde Vordense publiek had zeker beter verdiend. Genoeg punten om aan te werken deze week, waarna Set-Up ‘65 D2 naar Vorden komt. Zaterdag om 18 uur klinkt het eerste fluitsignaal in sporthal ‘t Jebbink.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden