<p>Het mag schuren, zegt Thijs Segers over zijn eigen werk. Foto: PR</p><p><br></p>

Het mag schuren, zegt Thijs Segers over zijn eigen werk. Foto: PR


Expositieseizoen Galerie Agnes Raben start met talentvolle jonge schilder

VORDEN - Galerie Agnes Raben opent  het nieuwe seizoen met de bruisende expositie ‘Ook ik bezing de zon’ van de jonge, talentvolle en veelbelovende schilder Thijs Segers.

Segers’ werk getuigt van een sterk emotionele betrokkenheid bij wat de kunstenaar ervaart in de natuur. “De plek’ is altijd de hoofdpersoon in mijn schilderijen. Ik doe veel inspiratie op in de natuur en de invloed die de mens daarop heeft. Nee, het zijn geen fijne schilderijen. Het mag schuren. Het gevoel van eenzaamheid en de acceptatie daarvan is het enige menselijke aspect in mijn werken. In wezen gaan mijn doeken over ‘onderweg zijn’, de beleving van tijd tegenover de eeuwigheidswaarde van onze aarde”, vertelt hij er zelf over.

HeArtfund
Thijs Segers (Lieshout, 1996) is in 2020 afgestudeerd als schilder aan AKI ArtEZ. Hij kreeg voor zijn eindexamenwerk de HeArtfund prijs, sleepte vervolgens een ‘apprenticeship’ bij Kunstpodium T in Tilburg in de wacht en werd genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2021. Onlangs organiseerde het HeArtfund in Hengelo de expositie Rondom Thijs Segers. Daarin werd zijn recente werk omringd door het werk van alle voorgaande HeArtfund prijswinnaars en in september 2021 ging in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch een solotentoonstelling met zijn werk van start. ‘Ook ik bezing de zon’ is de eerste solo-expositie van de kunstenaar in een galerie.
In aanwezigheid van de kunstenaar opent Joost Wolters (Het Kunstgemaal) de expositie op zaterdag 9 oktober om 15.00 uur. Inloop vanaf 14.30. Reserveren voor de opening kan alleen per e-mail aan agnes@galerieagnesraben.nl). Het aantal plaatsen bij de opening is beperkt. De expositie loopt aansluitend van 10 oktober tot en met 14 november. Thijs Segers Schilder, een uitgave van HeArtfund 2020, is in de galerie verkrijgbaar.
Openingstijden: zaterdag, zondag en maandag van 13.00-17.00 uur en op afspraak.


galerieagnesraben.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden