De spelers van VV Vorden en WSV krijgen een feestelijke entree op het kunstgrasveld. Foto: Damian Piekaar

Vorden 1 wint ook tweede wedstrijd van het seizoen

Algemeen

VORDEN - Het eerste elftal van VV Vorden heeft ook zijn tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Na de zege van 4-1 op WSV uit Apeldoorn heeft de ploeg van trainer Wouter Schouten nu zes punten met een geweldig doelsaldo van 9 voor en 2 tegen.

Het net officieel geopende kunstgrasveld bewees nu al zijn waarde, want het hoofdveld werd door de hevige regenval afgekeurd. Dat pakte dus goed uit voor de thuisclub. Na een 0-0 ruststand ging het eerste elftal in de tweede helft wel heel effectief om met de mogelijkheden, want in een kwartier tijd werden drie kansen verzilverd. In de allerlaatste minuut scoorde Vorden ook nog eens het vierde doelpunt  waarmee de eindstand op 4-1 kwam. “Een verdiende, maar wel een geflatteerde overwinning”, aldus de sportieve trainer van WSV, die het duel daarmee prima analyseerde.

Vertrouwd
Vorden 1 begon in haar vertrouwde systeem en dat werd dit keer ingevuld door Robin Verstege, de doelman die zijn 250ste wedstrijd speelde voor Vorden 1, met verdedigers Sven Mulder, Bas Kortstee en Bart Stokman, met middenvelders Rahem Pabai, Koen Oosterhuis, Kris Koning, Niels Rondeel en Rik Schröer en met Gijs van der Veen en Remmert Verbrugge als spitsen. Luuk Smit en Daan Horstman zijn nog geblesseerd, maar voor de rest kon Wouter Schouten wel vijf ‘verse’ wissels op de bank zetten.
De eerste helft ging gelijk op, waarbij WSV weliswaar vaster aan de bal was en iets dwingender in haar positiespel maar tot uitgespeelde kansen kwam de ploeg uit Apeldoorn niet. Ook Vorden kende een goede passing en positiespel, maar had problemen de spitsen goed aan te spelen waardoor echte kansen uitbleven. De ruststand was dan ook terecht 0-0.

Vordens kwartiertje
In de tweede helft leek het er lang op dat dit ook de eindstand zou worden, zo weinig doelkansen waren er voor beide goals te noteren. Maar plotsklaps waren het de geel-zwarten die in een kwartiertje tijd de wedstrijd helemaal op zijn kop zetten. In de 65ste minuut kreeg Vorden een vrije trap vanaf de rechterkant die feilloos binnen werd gekopt door Gijs van der Veen. Vijf minuten later was het Nick Ziggers die met een fraaie voorzet spits Remmert Verbrugge wist te bereiken. Deze schoot de bal prachtig binnen: 2-0. En nog binnen het kwartier kwam er zelfs 3-0 op het scorebord te staan, toen Frank Hiddink zijn 99ste doelpunt in zijn tot nu toe 12-jarige carrière in het eerste wist te maken. De wedstrijd was beslist en het laatste kwartier werd keurig uitgespeeld door Vorden 1, ondanks een tegendoelpunt uit een penalty. En in de allerlaatste minuut was ook het slotakkoord nog voor Vorden 1 toen invaller Musa Dagdelen alleen voor de keeper de 4-1 eindstand binnenschoot.