Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar die op een doodgewone zondag ineens opdook in het zesde elftal van HC’03 uit Drempt, ik vond het een geweldig verhaal. Ik heb gesmuld van elk detail. Vooral de reacties van de tegenstanders – de spelers van Concordia Wehl 10 – waren heerlijk. Ze dachten dat hij kwam kijken bij zijn broer Niek en neef Niko en waren zich een hoedje geschrokken toen hij ineens zelf aan de warming-up begon.

Logisch. Je trekt je kicksen aan voor het wekelijkse potje voetbal met je vrienden, staat er ineens een doorgewinterde prof tegenover je. Aan doelpunten maken deed ‘the Hunter’ deze zondag niet. Hij speelde naar Wehlse schatting op twintig procent. “Als hij had gewild, had hij er minstens tien ingelegd”, klonk het in de regionale krant. 

Na onder meer Real Madrid, Ajax en Schalke’04 nam de geboren Dremptenaar begin deze zomer in alle stilte afscheid van het profvoetbal. Ergens had ik gehoopt dat hij zijn carrière bij De Graafschap – waar hij de jeugdopleiding doorliep – zou afsluiten. Hij zou er van grote waarde kunnen zijn. Misschien wel kampioen worden. Huntelaar in het blauw-wit, het zou de cirkel mooi rondmaken.

De cirkel rondmaken, daar had de hoofdrolspeler zelf een heel ander idee bij. Terug naar de roots, dát zou de cirkel rondmaken. Zijn oude cluppie H&K fuseerde in 2003 met Drempt Vooruit tot HC’03. In het televisieprogramma ‘Zomer in Gelderland’ liet de teamleider van het zesde elftal onlangs al weten te hopen op zijn komst. “Haha!”, riep ik. “Dat geloven ze toch zeker zelf niet? Dat doet hij nooit!”

Wat had ik het mis. Huntelaar trok zich van niets of niemand wat aan, koos voor de Kelderklasse en begon er in alle stilte aan. Een foto met de aanvoerder van Concordia Wehl 10 leidde tot landelijke aandacht. En heel wat discussie: had de oud-prof nou wel of niet mee mogen doen? Conclusie: niet, maar dat was de fout van de KNVB. Aan het eind van de week waren alle plooien gladgestreken. 

Ondertussen hadden ook de spelers van HC’03 6 heel wat schik om de vele aandacht. Voetbalplatforms stoeiden wat met de 3-1 winst en neef Niko stond om de haverklap als ‘Nico’ vermeld. Natuurlijk ging het vooral over de man die vorig seizoen nog zeven keer scoorde voor Ajax. “Alles goed en wel met Klaas”, reageerde een medespeler. “Maar hij moet mij de volgende keer niet weer in de weg gaan lopen.”

Voetbalhumor, die ook de ongedwongen sfeer in het elftal tekent. Klaas-Jan Huntelaar is in het zesde van HC’03 niet de grote Klaas-Jan Huntelaar, maar gewoon één van de jongens. Eén van de groep vrienden die op zondag graag een balletje trapt. Prachtig mooi. Ik wens Klaas-Jan nog vele jaren vol ongestoord voetbalplezier. En aan de verdedigers van SV Basteom 3, Kilder 4 en VV Dieren 3: veel sterkte.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden