<p>Buddy&#39;s Jasmijn Boerstoel en Ahmad Tamina. Foto: Nour Altammer</p>

Buddy's Jasmijn Boerstoel en Ahmad Tamina. Foto: Nour Altammer

Buddy to Buddy Bronckhorst start nieuwe ronde

BRONCKHORST - Ken jij je nieuwe buren al? Buddy to Buddy Bronckhorst koppelt nieuwkomers aan inwoners van Bronckhorst op basis van gelijkwaardigheid en gemeenschappelijke interesses. Zo ontstaan waardevolle vriendschappen tussen mensen die elkaar anders niet hadden ontmoet. De eerst volgende ronde gaat deze maand van start. Op woensdagavond 13 oktober organiseert Buddy to Buddy Bronckhorst een informatieavond.

Coördinator Marjolein Jansen: “Het uitbreiden van je netwerk is enorm belangrijk als je nieuw bent in Nederland. Ondanks dat we zien dat mensen heel graag willen, is het toch niet vanzelfsprekend dat je snel een nieuw netwerk opbouwt. Veel nieuwkomers, blijkt uit onderzoek, blijven jaren in een sociaal isolement. Gelukkig zijn er veel inwoners van Bronckhorst bereid om hun deur open te zetten. Je kunt van betekenis zijn door jezelf te zijn. Door elkaar te leren kennen vergroot je niet alleen zijn of haar wereld, maar ook die van jezelf. Samen bouwen we zo aan een inclusieve gemeente. Stap voor stap, vriend voor vriend.” 

Tijdens de avond wordt alle informatie over Buddy to Buddy en het buddytraject gedeeld. “De avond is geheel vrijblijvend en bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar ons initiatief.” 

Begin november ontmoeten buddykoppels elkaar voor het eerst tijdens een feestelijke ontmoeting. Ze worden gekoppeld op basis van overeenkomsten, hobby’s of interesses. Buddy’s kiezen ervoor om elkaar in een periode van vier maanden een keer per week te zien en openen daarmee de deur naar elkaars wereld. 

Verder organiseert Buddy to Buddy gezamenlijke activiteiten waar buddy’s elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten. Er is begeleiding in de vorm van intervisie (Buddytalk), je staat er dus niet alleen voor. Na vier maanden wordt het project feestelijk afgesloten. In veel gevallen is er zelfs een mooie vriendschap ontstaan.

Doe jij mee?
Aanmelden voor de informatiebijeenkomst op 13 oktober om 19.30 uur kan via bronckhorst@buddytobuddy.nl. Direct aanmelden als buddy kan natuurlijk ook via www.buddytobuddy.nl/bronckhorst

Bij zowel de informatiebijeenkomst als de matchingsronde wordt rekening gehouden met de geldende maatregelen rondom corona.


www.buddytobuddy.nl/bronckhorst

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden