Onder toeziend oog van Driekus Groot Jebbink, staan Jan, Jochem en Steven Groot Jebbink (v.l.n.r.) in de nieuwe Punto Gusto bakery van het tankstation. Foto: Jan Hendriksen

Onder toeziend oog van Driekus Groot Jebbink, staan Jan, Jochem en Steven Groot Jebbink (v.l.n.r.) in de nieuwe Punto Gusto bakery van het tankstation. Foto: Jan Hendriksen

Tanken bij Groot Jebbink wordt extra lekker

Algemeen

Shell-station viert 50-jarig bestaan met speciale acties

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Het wordt lekker tanken bij het Shell-station van Autobedrijf Groot Jebbink aan de Rondweg in Vorden. Vanwege het 50-jarig bestaan van de vestiging op deze plek wordt een aantal acties op touw gezet waarbij de nieuwe Punto Gusto Bakery een speciale rol speelt. Die zorgt voor de heerlijkste broodjes, vers belegd. Met onder meer gratis Fuze Tea en koffie wordt de klant extra verwend.

Al sinds 1971 is het Shell tankstation aan de Rondweg gevestigd, als onderdeel van het autobedrijf, dat Driekus Groot Jebbink in 1963 startte in het centrum van het dorp. In 1992 werd er een shop aan toegevoegd, die recent werd verder verbouwd om ruimte te bieden aan de Punto Gusto bakery. In het kader van het vijftigjarig bestaan van het tankstation en de opening van deze nieuwe bakery krijgt de klant bij de aankoop van een vers belegd broodje een blikje Fuze Tea gratis. Ook ontvangt men bij de aanschaf van een speciale koffiebeker met QR-code via de broodjesbestel-website tot het eind van dit jaar gratis koffie. En in januari wordt een ruilsysteem geïntroduceerd voor de koffiebekers om zo de afvalberg terug te brengen.

Familiebedrijf
Driekus Groot Jebbink (91) deed een goede zet toen hij zijn autobedrijf liet verhuizen naar de Rondweg die eind jaren zestig van de vorige eeuw was aangelegd. Samen met zoon Jan Groot Jebbink (59), die het bedrijf in 1991 van zijn vader overnam en zijn twee kleinzonen Jochem (30) en Steven (28) die inmiddels ook binnen het familiebedrijf werkzaam zijn, blikken we terug op de afgelopen vijftig jaar van het tankstation.
De komst van een pompstation aan de Rondweg bleek een schot in de roos, want al direct in de eerste maanden zag men bij Shell dat de geschatte verkoop van brandstof werd overtroffen. “En dan moet je nagaan dat er vijftig jaar geleden op maar liefst acht andere locaties in Vorden brandstof voor een auto kon worden getankt. Bij Kuijpers, Barink, Groot Obbink, Tragter, Weulen Kranenbarg, de coöperatie, bij Aral aan de Zutphenseweg en bij Shell Eijkelkamp op ‘t Medler”, zo somt Driekus op.

Persoonlijk
Tot aan de grote verbouwing in 1992 werden alle klanten persoonlijk bediend aan de pomp. Het contact met de klanten heeft Driekus altijd als erg leuk ervaren. “Naast de kwaliteit denk ik dat dat ook de kracht van het bedrijf was en is: de service en het persoonlijk contact. En we bieden de beste brandstoffen tegen de scherpste prijzen aan. Met het tankstation hebben we een hele ontwikkeling doorgemaakt. Van gelode naar ongelode brandstof en heden ten dage biobrandstof”, zo verklaart Jan. Ook hierbij telt kwaliteit. Jan: “Want bij ons is de klant verzekerd van de beste kwaliteit benzine, diesel of LPG. Dit heeft niet alleen een gunstige invloed op de levensduur van de auto, motor, bestelwagen, bromfiets of vrachtwagen, maar de kwaliteit van de brandstof zorgt ervoor dat men meer kilometers kan rijden op één liter. Zo vallen onder de streep onze scherpe prijzen nog gunstiger uit.” Inmiddels is ook de derde generatie Groot Jebbink werkzaam binnen het autobedrijf. Jochem houdt zich nadrukkelijk bezig met de financiële administratie en Steven is dagelijks in de shop te vinden.

Logisch
Zoals al genoemd startte in 1992 een nieuw hoofdstuk binnen het bedrijf met de plaatsing van een grote luifel, zelfbedieningspompen en de opening van een shop met tabak, snoep, snacks en auto-accessoires. Anno 2021 worden er in de shop ook de lekkerste dagverse belegde broodjes, gevulde koeken, appelflappen en andere heerlijkheden aangeboden volgens de formule van Punto Gusto bakery.
Steven: “Wij vinden dat logisch, want eten hoort lekker te zijn. Het heerlijke broodje Unox rookworst behoort ook al jaren tot onze specialiteiten, net als de grote gehaktballen met jus. In onze Punto Gusto bakery zorgen we voor lekkere broodjes die elke dag vers afgebakken worden. Die worden royaal belegd met verse ingrediënten. Ook een aanrader: onze koffie, gezet van versgemalen bonen, volgens velen de ‘beste koffie van Vorden’.” Dit past helemaal in de visie van Groot Jebbink, namelijk het bieden van betaalbare kwaliteit.

Online
“De vers belegde broodjes kan men vanaf woensdag 13 oktober ook online bestellen via onze website. De bestelling komt bij ons uit de printer, daarna zullen wij ervoor zorgen dat de bestelling klaarstaat op het tijdstip waarop de klant deze op wil komen halen”, besluit Jochem enthousiast.


evensmullen.nl

Shop ingericht volgens Punto Gusto bakery formule

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant