<p>Sinds lange tijd mochten ouders van leerlingen van De Dorpsschool het schoolgebouw weer gezamenlijk betreden. Reden genoeg om de entree te versieren. Foto: De Dorpsschool</p>

Sinds lange tijd mochten ouders van leerlingen van De Dorpsschool het schoolgebouw weer gezamenlijk betreden. Reden genoeg om de entree te versieren. Foto: De Dorpsschool

Eindelijk mogen ook de ouders weer naar school

VORDEN -  Voor het eerst sinds het uitbreken van de coronapandemie konden ouders en andere belangstellenden de Dorpsschool weer bezoeken Ze waren op woensdag 6 oktober uitgenodigd om te zien wat de leerlingen hadden opgestoken over het thema ‘Reis om de wereld’ en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.

Dat het bijzonder was dat de ouders eindelijk het gebouw weer mochten betreden werd bij de ingang van de school al meteen duidelijk. Ze werden ontvangen met een erehaag van ballonnen en borden met ‘Welkom lieve ouders’ en ‘Very Important Parent entrance’. Binnen stond voor hen en de kinderen een bakje popcorn klaar.

De wereld over
In alle groepen was iets te beleven. In groep één en twee stond China centraal. De kinderen hadden een Chinees lied geleerd dat ze aan het publiek lieten horen en ze hadden Chinese draken, waaiers, vlaggen, hoeden en panda’s geknutseld. Deze waren in het lokaal te bewonderen.
De groepen drie en vier hadden zich verdiept in het land van de Aboriginals. Zij lieten een lied horen over de dieren uit Australië, hadden boemerangs gemaakt en verhalen geschreven. Groep vijf en zes had Zuid Amerika bij de kop gepakt via de lesmethode Blink, waarbij wereldoriëntatie gevolgd wordt op een onderzoekende en ontdekkende manier. De kinderen hadden over dit werelddeel een PowerPointpresentatie en een lapbook gemaakt. Vrij vertaald is dit een schootboek, een eenvoudig mapje dat gemakkelijk op je schoot ligt met een verzameling van mini-boekjes, klepjes en ander gevouwen materiaal waarin ruimte is voor tekeningen, verhalen, diagrammen enzovoort. De klas was verder versierd met prachtige knutselwerken en tekeningen.
In groep zeven en acht stond Afrika centraal. Zij leerden tijdens het thema ‘Reis om de wereld’ djembé spelen en lieten de ouders zien wat ze over Afrika geleerd hadden. Het was voor leerkrachten, kinderen en ouders fijn om elkaar op deze manier weer te mogen begroeten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden