Dash-dames kunnen het tij nog niet keren

Algemeen

VORDEN - Na de wedstrijd van vorige week die met 4-0 verloren ging waren de dames van Dash er afgelopen zaterdag op gebrand om zich ditmaal van een betere kant te laten zien. In de wedstrijd tegen Set-Up ’65 behaalde het team in eigen huis helaas niet het eigen niveau met als resultaat opnieuw een nederlaag: 1-3.

Met goede moed begonnen de Dash-dames aan de wedstrijd. De volleybalsters moesten er even inkomen, maar naarmate de set vorderde werd het spel beter. De pass werd stabieler waardoor er meer gevarieerd kon worden en er meer druk op de tegenstander kon worden gezet. Het ging gelijk op, maar gelukkig trok de thuisploeg aan het langste eind (28-26).
Die setwinst zorgde voor een positief gevoel binnen de Vordense ploeg. Het spel moest wat secuurder en meteen vanaf het begin moest er druk worden gezet op de tegenstander. Een goed plan, wat helaas niet kon worden uitgevoerd. Dash stond volledig onder druk van Set-Up ’65 en de dames kwamen niet in hun eigen spel. Met 13-25 was het snel voorbij. Het team moest zich herpakken voor de derde set, maar opnieuw was het niet je van het. Door een goede servicedruk van de tegenstander was er moeite in de pass. Ballen werden niet snel genoeg afgemaakt waardoor ook deze set snel verloren ging (16-25).
Dan maar een vijfde set uit het vuur slepen. Om dat voor elkaar te krijgen probeerde Dash het in de vierde set met een ander systeem. Helaas bracht ook dit niet het gewenste resultaat. Al snel keek het team tegen een achterstand van 10-20 aan. Een goede servicerally van Dash kwam helaas te laat en ook de vierde set ging verloren (18-25).
Een nieuwe kans op punten krijgen de volleybalsters komende zaterdag. Dan speelt Dash dames 1 tegen de Rosstars dames 1. De wedstrijd in Rossum begint om 18.00 uur.