Dash dames 1 stort in na flitsende start

VORDEN - De flitsende start van Dash dames 1 tegen TiMax/DeVoKo dames 1 was het enige hoogtepunt van de wedstrijd tegen de huidige nummer 2. Na de gewonnen eerste set kwamen de Vordense dames er niet meer aan te pas: 1-3.

Het was voorlopig de laatste wedstrijd met publiek, dankzij de medewerking van Dames 7 en Dames 6. Zij zorgden ervoor dat het duel veel vroeger worden gespeeld, nog voor de vervelende maatregelen van de afgelopen persconferentie van kracht zouden worden. De nummer 2 kwam op bezoek in Vorden, en er kon een pittige wedstrijd worden verwacht, maar Dash wilde graag het publiek verwennen met goed spel. In de eerste set was het volop genieten voor de toeschouwers. De Dash-dames zetten DeVoKo onder druk met een goede serve en speelden slim. Alle speelsters voerden hun taken geweldig uit. Met een stand van 25-16 wist Dash de set binnen te slepen.
Maar in het begin van de tweede set leken de Vordense volleybalsters hun spel van de vorige set vergeten te zijn. Er werden veel eigen fouten gemaakt en op alle fronten ging het mis. Geen sterke servedruk meer zoals in de vorige set, de servepass liep niet en ze maakten de ballen niet af. Deze set ging dan ook met 14-25 verloren. De Dash-dames wilden het publiek laten zien dat ze beter konden maar slaagden daar ook in de volgende set niet in. Veel eigen fouten en in plaats van dat Dash DeVoKo onder druk zette kwam de thuisploeg niet onder de servicedruk en aanvallende kracht van de gasten uit. Ook deze set ging verloren met 18-25. De moed was de dames inmiddels zo ver in de schoenen gezakt dat de vierde set kansloos verloren ging.
Toch was er nog één lichtpuntje aan dit duel: spelverdeler Jade Veenstra kon na een lange blessure eindelijk weer haar eerste speelminuten van deze competitie maken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden