<p>De kinderen kwamen uit daken en ramen van de auto&#39;s op de Sint een boks te geven. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink</p>

De kinderen kwamen uit daken en ramen van de auto's op de Sint een boks te geven. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

‘Sinterklaas wist hoe ik heette’

Opnieuw grote belangstelling voor ‘drive-through’-ontvangst van goedheiligman

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Vol trots toont de vijfjarige Daan Tuenter op de voorbank in de blauwe oldtimer Volkswagenbus T2A uit 1971 van zijn vader Ronnie de zak snoep (strooigoed) en het mandarijntje die hij zojuist van een van de pieten heeft gekregen. Op de achterbank zitten zijn zusje Sophie (10) en moeder Alexandra. Het viertal was zaterdagmiddag met honderden andere families/gezinnen naar bedrijventerrein Het Werkveld gekomen om Sinterklaas en zijn elf roetveegpieten in Vorden te verwelkomen.

Het meest trots is Daan op het feit dat de Sint hem persoonlijk begroette: “Sinterklaas wist hoe ik heette.” En dat had hij absoluut niet verwacht. Daan vertelt vol trots, voordat hij zijn snoepzak opent, dat zijn vader speciaal voor deze gelegenheid zijn oldtimerbus heeft gewassen. Dat doet hem zichtbaar goed. “Anders had ik misschien wel een reprimande van Sint gekregen”, zo grapt Ronnie lachend.
Sinterklaas heeft nog niets aan populariteit ingeboet, zo bleek zaterdagmiddag in Vorden. Voor het tweede achtereenvolgend jaar had de Sinterklaascommissie van de Vordense Ondernemers Vereniging (VOV) bij het karakteristieke bedrijfspand van Smederij Oldenhave een zogenaamde ‘drive-through’ ingericht waar de kinderen Sinterklaas en zijn pieten vanuit de auto of op de fiets konden ontmoeten. De toeloop was misschien niet helemaal zo groot als vorig jaar toen de Vordense ‘intocht’ landelijk werd ‘gecoverd’ door de media. Maar ook zaterdag hadden de verkeerspieten en de leden van de EHBO Vorden de handen weer vol om de grote toestroom aan auto’s en fietsers keurig te begeleiden.
Ellie Lebbink stond namens de EHBO als verkeersregelaar op de meest strategische locatie. Op de kruising van de Kerkhoflaan en Handelsweg kwamen de auto’s en de fietsers uit drie richtingen aangereden om vervolgens bij het speciale pepernotenstoplicht toestemming te krijgen om door te rijden. Een speciale ‘schrijfpiet’ noteerde vervolgens de namen van alle kinderen die in de auto’s zaten zodat Sinterklaas precies wist welke kinderen bij hem kwamen. Niet nadat ze eerst door twee muzikale pieten waren toegezongen.

Torenhoog
Menig kind had natuurlijk een mooie tekening voor Sinterklaas meegebracht die door een speciale ‘postpiet’ in ontvangst werd genomen. Er waren ook tal van verlanglijstjes gemaakt. “Is dit lijstje voor jou alleen of voor je hele familie”, vroeg de Sint aan een van de kinderen die door het schuifdak een prachtig uitzicht had op Sinterklaas en het mooi aangeklede pand van Smederij Oldenhave. Want de kinderen moesten in de auto of op de fiets blijven zitten. De postpieten zorgen dat elke brief, tekening beantwoord wordt. Dus kinderen, let op de brievenbus! De kinderen kunnen nog tot 4 december post verzenden aan Sinterklaas in de speciale brievenbus bij het postkantoor .

Persoonlijk
Als na drie kwartier blijkt dat de auto’s inmiddels tot ver op het Vordense bedrijventerrein in de rij staan verzoekt Carmen Rondeel van de Sinterklaascommissie op subtiele wijze aan Sinterklaas iets minder tijd voor elke ‘auto’ te nemen. “Anders staan we hier vanavond om acht uur nog”. Want inmiddels is de wachttijd opgelopen tot een uur
Carmen Rondeel: “Maar wij als Sinterklaascommissie vinden het belangrijk dat Sinterklaas dat persoonlijke moment neemt voor elk kind. Dit wordt zeer gewaardeerd door kinderen en ouders. Dat de wachttijd dan soms iets kan oplopen hebben veel ouders er wel voor over.” Uit menig auto klinkt dan ook sinterklaasmuziek om de kinderen ‘zoet’ te houden en het paard Ozosnel van Sinterklaas maakt nog een extra rondje op het bedrijventerrein. Dat doen ook de ‘fietspieten’ en ‘solexpieten’ die voor de nodige actie en vermaak zorgen. Vol spanning wachten Saar (8) en Willem (5) Molendijk uit Vorden in de auto van hun vader en moeder tot ze Sinterklaas een ‘boks’ kunnen geven.

Gezellig
Milou Ruiterkamp (10) en Eline Wolbrink en hun moeders genoten ook volop. “Prachtig hoe de VOV dit op een gezellige en creatieve wijze heeft in- en aangekleed. Een prachtig alternatief. Petje af”, zo complimenteert een van de moeders. En die reactie klinkt Carmen Rondeel als muziek in de oren.
De Sinterklaas intocht werd naast de Vordense Ondernemers Vereniging mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds.
Meer foto’s op onderstaande websites.


www.achterhoekfoto.nl
www.robschmitzfotografie.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden